Studenţii şi elevii continuă protestele

Studenţii şi elevii continuă protestele, nemulţumiţi de tăierea gratuităţii la transportul pe căile ferate.

Adăugat: 21 Februarie 2021
Ultima actualizare:21 Februarie 2021

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Studenţii şi elevii nu au renunţat să protesteze pentru menţinerea gratuităţii la transportul pe căile ferate, chiar şi după ce guvernul a transformat această intenţie în realitate prin ordonanţa de urgenţă adoptată săptămâna aceasta.

Ieri, câteva zeci dintre ei, membri ai unei organizaţii denumite Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi, s-au adunat în faţa sediului central al USR.

A fost acolo şi reporterul Radio România Actualităţi, Atena Teognoste.

Studentă: Pentru drepturile noastre până la urmă şi pentru dreptul la mobilitate. Adică, suntem de părere că studenţii ar trebui să beneficieze de gratuitatea totală pe tren, pentru că este un drept al nostru, avem dreptul să facem o facultate şi asta împiedică foarte mulţi studenţi din medii defavorizate să o facă.

Reporter: 50% nu vă mulţumeşte?

Studentă: Nu, deloc nu ne mulţumim cu atât. Nu facem concesii.

Student: Ceea ce vedem noi aici nu este o măsură singulară, această tăiere a gratuităţii, este o parte dintr-o serie mai amplă de măsuri de austeritate care vor continua. Deci dacă nu există un răspuns ferm, nu venim cu un mesaj clar, pentru că nu vă atingeţi de drepturile existente, vor continua aceste măsuri de austeritate, pentru că o să se înţeleagă că studenţii, în cazul acesta, nu reacţionează.

Acţiunea intitulată "Marşul pomanagiilor împotriva neoliberalismului", aluzie la ironiile mediatice asupra subiectului, ar fi trebuit să continue la sediul PNL de pe Bulevardul Aviatorilor şi apoi în Piaţa Victoriei, în faţa sediului Guvernului, însă organizatorii nu au primit autorizaţie.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
21 Februarie 2021


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza