Studenţii nu vor participa la "manifestaţii politizate"

Uniunea Studenţilor din România anunţă că nu va participa la proteste dacă acestea iau o turnură politică.

Adăugat: 17 Ianuarie 2012
Ultima actualizare:17 Ianuarie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Uniunea Studenţilor din România (USR) apreciază drept "normale" demonstraţiile paşnice, însă  precizează că nu va participa la mişcările de protest care se desfăşoară în cursul acestor zile în ţară, întrucât nu vrea să fie atrasă "într-o operaţiune politizată"

Într-u comunicat de presă, USR anunţă că în momentul în care partidele politice participă la demonstraţii şi încearcă să mobilileze studenţii să meargă la manifestaţii, mişcarea studenţească tinde să fie deturnată pentru interese politice.
    
"Din momentul în care partidele politice participă la demonstraţii sau mobilizează deschis studenţii să meargă la manifestări, e clar că întreaga mişcare riscă să fie deturnată pentru interese politice", susţine USR într-un comunicat de presă primit la redacţie.
    
Uniunea Studenţilor din România trage un semnal de alarmă şi că manifestările violente nu sunt de acceptat într-o societate civilizată şi pledează pentru dialog şi raţiune, "căile prin care se pot rezolva problemele".
    
"Ne exprimăm solidaritatea cu problemele oamenilor simpli şi ale studenţilor, normale în această perioadă  grea, atât timp cât vor exista solicitări clare şi bine fundamentate, fără influenţă politică", precizează USR.
    
Uniunea încurajează studenţii să-şi exprime nemulţumirile în mod paşnic şi consideră că protestele desfăşurate în mod civilizat reprezintă o formă "potrivită" de a atrage atenţia asupra problemelor reale cu care studenţii se confruntă.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
17 Ianuarie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza