Studenți și elevi, parlamentari pentru trei zile

Studenţii şi elevii de la mai multe facultăţi şi liceee din ţară au simulat activitatea parlamentară timp de trei zile, iar astăzi, deputaţii şi-au ales preşedintele.

Adăugat: 14 Mai 2017
Ultima actualizare:14 Mai 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Împărţiţi în Comisii parlamentare şi în grupurile politice care există în legislativ, tinerii au promovat proiecte legislative şi au realizat alianţe politice pentru susţinerea candidaţilor la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Patru tineri au candidat la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor în cadrul simulării intitulate simPRO.

Domnişoara Mădălina Puşcaş crede că generaţia pe care o reprezintă va schimba societatea românească.

"Cred în egalitate şi că nu ar trebui să umblăm după funcţii, pentru că aşa mi se pare normal, că nu am venit aici să alergăm după funcţii. Am venit să facem această simulare şi într-adevăr suntem următoarea generaţie care chiar poate schimba ceva în ţară", a spus Mădălina Puşcaş.

Sorin Scoruş, deputat din partea grupului PSD, crede în libera iniţiativă.

"Cel mai mult contează implicarea personală, implicarea în orice proiect, orice idee, orice concept care vine din partea dumneavoastră trebuie respectat ca atare şi consider că numai împreună ceea ce ne propunem şi reuşim", a spus Sorin Scoruş.

Preşedintele ales în cadrul simulării activităţilor din Camera Deputaţilor este Dan Moroşanu, care promovează profesionalismul şi egalitatea.

"Eu militez pentru bun simţ, pe de o parte. Pe de altă parte, militez pentru profesionalism şi în ultimul rând, militez pentru egalitate, în sensul în care ea este scopul nostru ca şi Parlament", a spus Dan Moroşanu.

Tinerii i-au mai ales pe vicepreşedinţii Camerei Deputaţilor, iar după amiază vor dezbate şi vota proiecte de legi.

Această simulare a activităţii parlamentare este realizată de Camera Deputaţilor în parteneriat cu societatea studenţilor Universităţii Bucureşti.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
14 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza