Strângere de fonduri organizată pe internet de Comisia Europeană

Este a doua conferinţă de acest fel iniţiată de executivul comunitar, care a adunat în total aproape 16 miliarde.

Adăugat: 28 Iunie 2020
Ultima actualizare:28 Iunie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Ursula von der Leyen, preşedinta Comisiei Europene
trimite pe mail

Donatorii internaţionali au promis peste 6 miliarde de euro pentru găsirea unui vaccin şi a tratamentelor pentru COVID-19, la o strângere de fonduri organizată pe internet de Comisia Europeană.

Este a doua conferinţă de acest fel iniţiată de executivul comunitar, care a adunat în total aproape 16 miliarde.

Preşedinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a spus că viitorul vaccin trebuie să fie accesibil tuturor şi a pledat pentru solidaritate.

"Trăim într-o lume extrem de conectată. Nici o ţară nu se va putea întoarce la viaţa normală dacă alte state continuă să se lupte cu coronavirusul. Aşadar, mai întâi avem nevoie să descoperim un vaccin, apoi trebuie să îl facem accesibil tuturor. De aceea, încerc să conving statele bogate să nu facă rezervări pentru doze de vaccin doar pentru ele, ci şi pentru cele sărace sau cu venituri medii. Trebuie să reconstruim comunităţile devastate de coronavirus într-o manieră justă şi echitabilă".

France Presse notează că la coletă au contribuit şi mai multe vedete, precum formaţia Coldplay, Justin Bieber sau Miley Cyrus, care au participat aseară la un concert virtual.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
28 Iunie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza