Strămutarea dosarului privatizării ICA, respinsă definitiv

Fostul ministru Sorin Pantiş dorea mutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucureşti la altă instanţă din ţară, invocând presiunea mediatică şi lipsa de imparţialitate a judecătorilor.

Adăugat: 25 Iulie 2014
Ultima actualizare:25 Iulie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Instanţa Supremă a respins definitiv cererea fostului ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş de strămutare formulată de fostul ministru a dosarului privind privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare.

Sorin Pantiş dorea mutarea dosarului ICA de la Curtea de Apel Bucureşti la altă instanţă din ţară, invocând presiunea mediatică asupra acestui dosar şi lipsa de imparţialitate a judecătorilor bucureşteni.

Este cea de-a doua cerere de acest fel, după ce Dan Voiculescu a încercat fără succes să obţină mutarea procesului.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA.

În septembrie anul trecut, Tribunalul capitalei l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare cu executare pentru spălare de bani, iar Sorin Pantiş a primit şase ani închisoare cu executare,

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC "Bioprod" SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.
                              


 Autor:
Diana Domenico
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
25 Iulie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza