Stolojan: Viitorii europarlamentari trebuie să militeze pentru drepturile românilor

Candidatul PDL, Theodor Stolojan, susţine că Parlamentul European e prima instituţie care ia poziţie în legătură cu respectarea drepturile cetăţenilor europeni.

Adăugat: 22 Mai 2014
Ultima actualizare:22 Mai 2014

Politica Romaneasca
Foto: Lansarea candidaţilor PDL. Sursa: PDL
trimite pe mail

Europarlamentarul Theodor Stolojan primul pe lista candidaţilor PDL a declarat la Bistriţa că viitorii reprezentanţi ai României în Parlamentul European trebuie să militeze pentru drepturile românilor ca cetăţeni europeni. 

"Avem peste 3 milioane de români care lucrează în Italia, în Spania, reglementările europene spun că ei au aceleaşi drepturi ca şi cetăţenii spanioli sau cetăţenii italieni. Parlamentul European e prima instituţie care vine şi ia poziţie pentru a repune nu numai drepturile românilor dar şi demnitatea românului ca cetăţean european aflat oriunde în UE", a spus Stolojan.

Preda: Absenţa de la vot nu reprezintă o soluţie eficientă

Cristian Preda, care deschide lista PMP, consideră că absenţa de la vot nu reprezintă o soluţie eficientă prin care cetăţenii îşi pot arăta dezaprobarea faţă de clasa politică.

"Ideea de a boicota şi de a demobiliza nu mi se pare că e o mare întreprindere vitejească. Dacă vrei să faci ceva curajos încerci să aduci nişte oameni noi la vot să le spui ce le aduce Europa. Eu am făcut de pildă peste tot în oraşele mai mici în care am fost propagandă pentru pariticipare zicând că de pildă e important ca universităţile din provincie să se mobilizeze în perioada 2014-2019 să aibă programe Rasmus", a spus Cristian Preda.

Andronescu: Trebuie să se vorbească mai mult despre România

Candidaţii Alianţei PSD-UNPR-PC şi-au prezentat oferta electorală alegătorilor din judeţul Braşov.

Candidatul Ecaterina Andronescu a accentuat ideea ca în Parlamentul European să se vorbească mai mult despre România. 

"Românii a trimis spre Europa peste două milioane de cetăţeni care s-au pregătit aici, care s-au format aici şi care munces acum în Europa. Trebuie să le spunem europenilor că noi nu trimitem numai cerşetori, şi că aceşti români muncesc astăzi în Europa Occidentală şi noi merităm mai mult din partea Europei decât primim acum", a spus Andronescu.

Antonescu, critici la Ponta

Liderul PNL, Crin Antonescu, susţine că formaţiunea pe care o conduce a dus o altfel de campanie electorală.

El a criticat campania dusă de premierul Victor Ponta, despre care a spus că a transformat acţiunile din exercitarea funcţiei de prim-ministru în unele electorale. 

"A făcut toată această campanie electorală în calitate de prim-ministru, dar pe mecanisme şi pe criterii strict de partid. Noi am fost în toate aceste zile în mijlocul oamenilor, fără a folosi nici bani publici, fără a folosi nicio prerogratică care ţine de demnităţile noastre. Am făcut o campanie corectă din toate punctele de vedere ca partid", a susţinut Crin Antonescu.

Familia, prioritatea lui Diaconu

Candidatul independent, Mircea Diaconu, s-a întâlnit cu alegătorii din municipiul Iaşi.

El le-a vorbit despre priorităţile sale dacă va câştiga un mandat de eurodeputat.

"Familia în România are altă greutate şi importanţă decât în alte ţări europene dezvoltate.  Este o enormă diferenţă între modul de viaţă românesc şi celelalte. Când spun că satul românesc, cel de munte, cel care trăieşte oarecum într-o organizare medievală este fenomenal şi unic în Europa, este ca un muzeu viu. Ăla trebuie protejat pentru că este tradiţie, pentru că este identitate românească şi trebuie protejat. La noi nu mai există. Asta este pledoaria mea", a susţinut Mircea Diaconu.

Forţa Civică: În Parlamentul European trebuie trimişi oameni responsabili

Mihaela Olaru, candidat al Partidului Forţa Civică, a declarat la Ploieşti că în Parlamentul European trebuie trimişi oameni responsabili care să lupte pentru interesele cetăţenilor români. 

"Ne-am săturat să fie numite şi trimise în Parlamentul European aceleaşi persoane pe criterii de rudenie, prietenii. Îmi doresc foarte mult ca oamenii, cei care votează în data de 25 mai, să-şi responsabilizeze votul, să ştie ce votează, să ştie ce presune acest vot. Pentru că dacă votează, aşa pur şi  simplu, de dragul de a vota sau nu analizează situaţia generală a României ne vom complace în situaţie şi vom trăi ceea ce am trăit şi până acum şi va fi mai rău.", susţine Mihaela Olaru.

Agenda zilei

Candidaţii UDMR continuă seria întâlnirilor cu alegătorii.

Hegedüs Csilla a vorbit la Sfântul Gheorghe despre măsurile şi obiectivele UDMR de protejarea patrimoniului construit în Transivania.

Liderii alianţei PSD, UNPR, PC se află astăzi în turneu electoral în judeţele Arad şi Bihor.

Premierul Victor Ponta va participa după amaiză la mitingul electoral organizat la Casa de Cultură a sindicatelor din Oradea.

Candidatul independent Mircea Diaconu continuă ocolul României şi ajunge în localităţile Vaslui, Bărlad, Tecuci şi Mizil.

Caravana electorală a PRM condusă de preşedintele partidului Corneliu Vadim Tudor se află astăzi în municipiul Slatina.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu va fi alături de candidaţii partidului la întâlnirile electorale din Pogoanele şi Râmnicu Sărat judeţul Buzău.

 Autor:
Amalia Bojescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
22 Mai 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza