Stolojan despre acţiunea Corpului de Control al premierului: O ciorbă reîncălzită

Europarlamentarul PDL, Theodor Stolojan, califică drept "o ciorbă reîncălzită" acţiunea Corpului de Control al premierului privind activitatea fostului şef al CNAS, Lucian Duţă şi cere "lămuriri" despre privatizarea CFR Marfă.

Adăugat: 14 Iulie 2013
Ultima actualizare:14 Iulie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Europarlamentarul democrat-liberal Theodor Stolojan consideră că premierul Victor Ponta va trebui să aducă lămuriri, în noua sa calitate de ministru interimar al Transporturilor, în ceea ce priveşte procesul de privatizare CFR Marfă.

"Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Transporturilor, trebuie să clarifice pentru opinia publică procesul de privatizare a CFR Marfă, lăsat în ceaţă totală de către fostul ministru, Relu Fenechiu, pe care acum domnul Ponta şi domnul Crin Antonescu îl laudă ca fiind un ministru foarte competent", a afimrat, duminică, Stolojan, într-o conferinţă de presă.

Totodată, liderul PDL a mai cerut premierului, să clarifice pentru opinia publică, dar şi pentru piaţa de capital, de ce managementul privat nu poate funcţiona la societăţile unde Ministerul Transporturilor este proprietar (CFR SA şi Tarom) fiindcă, imaginea care s-a creat - spune democrat-liberalul - este aceea că România nu poate conduce la acest moment un proces de privatizare  "transparent şi corect".

Referindu-se la situaţia fostului ministru Relu Fenechiu, el a afirmat că în cazul fostului ministru Justiţia îşi va urma cursul.

"Deranjantă este însă poziţia lui Victor Ponta, a lui Crin Antonescu şi a altor colegi din USL care încearcă să ne demonstreze cât de competent a fost acest ministru, când, de fapt, sunt lucruri care s-au petrecut sub coordonarea Ministerului Transporturilor şi ridică mari semne de întrebare pentru investitorii străini, ca procesul de privatizare al CFR Marfă sau ca eşecul, imposibilitatea managementului privat la o serie de companii care ţin de acest minister", a mai susţinut Theodor Stolojan, citat de Agerpres.

Stolojan califică drept "o ciorbă reîncălzită" acţiunea Corpului de Control al premierului

Cât priveşte anunţul făcut de Corpul de control al premierului potrivit căruia fostul preşedinte el CNAS Lucian Duţă ar fi provocat un prejudiciu de peste 1,2 milioane de euro este doar, europarlamentarul PDL a calificat acest demers drept "o ciorbă reîncălzită care nu estompează faptul că un ministru USL este condamnat de ÎCCJ".

Stolojan a adăugat că, în opinia sa, faptul că Corpul de control va face o sesizare la DNA "pentru nu ştiu ce presupuse fapte întâmplate până în mai 2012, până când domnul Duţă era la CNAS", nu minimalizează gravitatea faptului că un ministru din Guvernul Ponta este condamnat de Înalta Curte pentru fapte de corupţie.

"De un an şi două luni conducerea CNAS aparţine USL şi dânşii trebuie să răspundă de ce nu avem astăzi (...) cardul individual de sănătate. Acest card va pune în valoare o sumă de circa 400 de milioane de euro, care astăzi se risipeşte", a mai spus Theodor Stolojan.
 Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Iulie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza