Stolojan: Bugetul propus va afecta negativ toată populaţia

PDL avertizează că bugetul propus de Guvernul Ponta va afecta negativ toată populaţia, dar în special clasa de mijloc, agricultorii şi IMM-urile.

Adăugat: 28 Ianuarie 2013
Ultima actualizare:28 Ianuarie 2013

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Fostul premier Theodor Stolojan acuză actuala putere că, după ce a promis relaxare fiscală, astăzi propune creşterea numărului de taxe şi impozite.

Reporterul Radio România, Bogdan Isopescu, ne-a transmis că printre taxele şi impozitele condamnate de reprezentanţii PDL se numără taxa de mediu, noua formulă de impozitare pentru IMM-uri, precum şi impozitele şi taxele pentru agricultori.  

"Dacă ai mai mult de două hectare la cereale, pentru fiecare hectar în plus vei plăti circa 100 de lei impozit şi contribuţii sociale. Dacă ai mai mult de două hectare de cartofi, pentru fiecare hectar vei plăti 750 de lei. La fiecare 0,5 ha de legume în câmp peste ceea ce nu e impozabil, vei plăti 860 de lei. Pentru legume în spaţii protejate, pentru fiecare 0,2 ha în plus vei plăti 1.727 de lei. Pentru fiecare vacă în plus vei plăti impozit 100 de lei", a spus Stolojan.  

Bugetul USL "nu face decât să omoare credibilitatea investitorilor"
    
Liderul europarlamentarilor PDL, Theodor Stolojan, susţine că proiectul de buget pe 2013 este unul al creşterii cheltuielilor de consum şi al scăderii cheltuielilor de investiţii şi a precizat că prin cele peste 10.000 de amendamente depuse parlamentarii democrat-liberali vor încerca să indice soluţii pentru relansarea economică.
    
În opinia sa, vor fi create noi locuri de muncă "atunci când investitorii vor avea încredere în economie şi în guvernanţi".
    
"Bugetul USL nu face decât să omoare credibilitatea investitorilor în mediul de afaceri, să omoare speranţa creării de noi locuri de muncă în România", a afirmat Stolojan.
    
Fostul premier a criticat "impozitul suplimentar pe transportul şi distribuţia energiei electrice şi a gazelor naturale, taxa de mediu, impozitul de 0,5% pe resursele minerale: cărbune, ţiţei brut, minereuri".
    
"Deci, iată, măsuri luate peste noapte de Guvernul Ponta, guvernarea USL, care nu vor face decât să scadă interesul investitorilor pentru economia românească. O economie în care oricând te poţi aştepta din partea unui Guvern să-ţi schimbe datele pe care ai fundamentat investiţiile şi regulile de joc", a susţinut democrat-liberalul.

Stolojan: Bugetul nu dă nicio speranţă românilor
    
El a criticat şi intenţia Guvernului de a impozita suplimentar veniturile de peste 1.000 de euro pe lună.
    
''Cui se adresează acest impozit suplimentar în România? Numai celor din companiile de stat care-şi dau în nesimţire salarii? Nu, e vorba în primul rând de tinerii din România care au învăţat foarte mult, unii au făcut studii în străinătate şi s-au întors în România şi lucrează în multinaţionale. Aceştia sunt 'bogaţii' pentru USL", a declarat Stolojan.
    
Democrat-liberalul l-a acuzat pe premier că nu şi-a menţinut anunţul privitor la introducerea unui "impozit pe profiturile realizate de cei care au cumpărat drepturi litigioase de la cetăţenii cărora li s-au confiscat proprietăţile abuziv de către regimul comunist".
    
Fostul premier a concluzionat că bugetul pe 2013 al USL este unul al "creşterii cheltuielilor de consum, prin buget, şi scăderii cheltuielilor de investiţii".
    
"Deci, acest buget este un buget care nu dă nicio speranţă românilor. Dimpotrivă, este o frână pentru investiţii, distruge credibilitatea în mediul de afaceri şi, în consecinţă, e greu să vorbeşti de crearea de noi locuri muncă în România. Parlamentarii PDL au depus peste 10.000 de amendamente. Unele dintre aceste amendamente încearcă să introducă în proiectul de buget pe 2013 concepţia PDL cu privire la relansarea economică, prezentată şi în programul electoral al PDL", a mai declarat Stolojan.Autor:
Bogdan Isopescu
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
28 Ianuarie 2013


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza