Stolojan acuză guvernul de lipsă de gândire strategică

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan acuză actualul guvern că nu a elaborat încă strategiile pentru folosirea celor aproape 40 de miliarde de euro, suma pe care Uniunea Europeană a alocat-o României pentru perioada 2014-2020.

Adăugat: 21 Martie 2014
Ultima actualizare:21 Martie 2014

Politica Romaneasca
Foto: Teodor Stolojan, europarlamentar PDL
trimite pe mail

Într-o conferinţă de presă susţinută, vineri, la Sibiu, prim-vicepreşedintele PDL Theodor Stolojan a atras atenţia asupra consecinţelor economice pe care le are lipsa unei strategii clare pentru transporturi şi a criticat recentele declaraţii contradictorii ale premierului respectiv ministrului transportului privind construcţia autostrăzii Sibiu-Piteşti.

"Nu ştii ce să faci: să râzi, să plângi sau să-i dispreţuieşti, că nici măcar între ei nu sunt în stare să se coordoneze. În timp ce Ponta, ajuns la Piteşti din cauza protestelor, promite că vor începe anul viitor lucrările din ambele părţi, ministrul Transporturilor spune că abia din 2017 se va întâmpla acest lucru, iar colegul dânsului - primul ministru - îi spune să nu mai scrie pe blog că nu ştie ce scrie", a afirmat el.

Potrivit lui Stolojan, "zăpăceala şi lipsa totală de viziune" sunt "caracteristice" pentru actuala guvernare.

"Din păcate, aceasta este guvernarea PSD, PC, UDMR şi cu cine mai sunt ei pe acolo. O zăpăceală şi o lipsă totală de viziune. A nu ţine seama de interesele celui mai mare exportator, care transportă 300 de TIR-uri pe acolo.... Înclin să cred că e mai reală varianta prezentată de Şova, nu de Ponta", a mai afirmat liderul PDL.

El a explicat că, pentru autostrada respectivă, s-au iniţiat procedurile încă de la începutul anului 2012, însă "au fost blocate de PSD şi PNL".

Theodor Stolojan a mai acuzat guvernul de lipsa de gândire strategică şi în alte domenii cum ar fi agricultura, energia, educaţia, sănătatea sau piaţa muncii.Autor:
Simona Mihăescu
Editor:
Simona Mihaescu
Reporter:
Carmen Vulcan
Adăugat:
21 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza