Stocurile de combustibili au fost suplimentate

Ministrul energiei, Toma Petcu, a anunţat că pregătirile pentru sezonul rece au fost adaptate unui scenariu pesimist, cu vreme rea şi creşteri de consumuri la gaze şi energie.

Adăugat: 20 Noiembrie 2017
Ultima actualizare:20 Noiembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Toma Petcu, ministrul Energiei
trimite pe mail

Autorităţile anunţă că stocurile de combustibili au fost suplimentate şi sunt mai mari decât necesarul estimat pentru această iarnă.

Ministrul energiei, Toma Petcu, a declarat astăzi, la o conferinţă de specialitate, că pregătirile pentru sezonul rece au început anul acesta mult mai devreme decât în 2016 şi au fost adaptate unui scenariu pesimist, cu vreme rea şi creşteri de consumuri, atât la gaze naturale, cât şi la energia electrică.

Ministrul energiei a amintit că România are încheiate convenţii cu statele vecine pentru ajutor în situaţii de urgenţă şi a apreciat că preţurile la energie şi gaze nu ar trebui să mai crească în perioada următoare.

"Noi sperăm să observm cel puţin o stagnare a preţului, dacă nu o diminuare, pentru că sunt motive suficiente, vorbim la energie electrică, iar în zona de gaze, această liberalizare trebuia foarte bine reglementată şi stabilibită de ANRE. Aşteptăm să se realizeze acest lucru, după care ANRE-ul poate să facă o analiză, dacă va fi necesară o ajustare de preţ. ANRE-ul încă, în continuare, fac analize şi în primul rând, se gândesc cum să scrie legislaţia secundară, pentru a stabili foarte clar aceste proceduri. Bineînţeles, avem şi noi o posibilitate legală pe care o să o aplicăm, să-i ajutăm", a spus Toma Petcu.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
20 Noiembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza