Ştirbu: Băsescu şi Ponta, vinovaţii pentru manifestările extremiste cu participarea Jobbik

Manifestațiile extremiste organizate pe teritoriul României de către Consiliul Național Secuiesc, cu participarea Jobbik, sunt consecința acțiunilor lui Traian Băsescu și Victor Ponta din ultimii ani, consideră deputatul PNL Gigel Ştirbu.

Adăugat: 14 Martie 2014
Ultima actualizare:14 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Deputatul PNL Gigel Ştirbu a spus, vineri, într-un comunicat de presă, că preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta sunt principalii vinovaţi pentru manifestările extremiste ale CNS, cu participarea Jobbik, deoarece şeful statului l-a încurajat pe Laszlo Tokes, iar premierul a cooptat UDMR în Guvern.

Preşedintele Traian Băsescu s-a afişat la braţ cu premierul maghiar Viktor Orban şi cu europarlamentarul Laszlo Tokes, la şcolile de vară ale UDMR de la Tuşnad, fiind astfel părtaş la derapajele extremiste ale celor doi, menționat deputatul liberal în comunicat.

"Traian Băsescu este cel care s-a afișat la braț cu premierul ungar Viktor Orban şi cu europarlamentarul maghiar Tokes Laszlo, la școlile de vară ale UDMR de la Tuşnad, fiind părtaș astfel la derapajele extremiste ale celor doi. Tot Traian Băsescu este cel care, prin vizitele sale în Secuime, a petrecut mai mult timp în această zonă decât orice alt politician român, făcând un joc ieftin în interesul obținerii voturilor din Secuime pentru el și fostul său partid de suflet, PDL", spune Ştirbu.

El mai susţine că Victor Ponta, prin cooptarea la guvernare a UDMR şi acceptarea condiţiilor liderilor maghiari, a încurajat manifestările extremiste, care contravin flagrant valorilor democratice.Autor:
Radio România
Editor:
Flori Doman
Adăugat:
14 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza