Stimulente la Ministerul Finanţelor în funcţie de performanţe

Şeful ANAF, Sorin Blejnar, a declarat, sâmbătă, că criteriile de acordare a stimulentelor au fost stabilite şi că nu sunt negociabile cu sindicatele.

Adăugat: 16 Octombrie 2010
Ultima actualizare:16 Octombrie 2010

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Vor fi acordate stimulentele pe lunile august şi septembrie, însă numai în funcţie de performanţe a declarat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.

 

 

El a adăugat că, totuşi, un angajat care nu are rezultate, chiar dacă are salariu mic, nu va  primi stimulente.

 

Şeful Fiscului a mai spus că, indicatorii de acordare a stimulentelor au fost stabilite şi nu sunt negociabile cu sindicatele.


 "Criteriile sunt stabilite de specialişti şi sunt clar pe criterii de performanţă, dar nu sunt negociabile. Cei buni cu salarii mari vor primi stimulente. Cei cu salarii mici şi care nu sunt buni nu vor primi stimulente. Evident, cei cu salarii mici, dar cu rezultate, vor primi stimulente", a precizat şeful Fiscului.


El a afirmat că negocierile cu sindicaliştii nu au început încă  deocamdată, acestora prezentându-le pentru început principiile luate în calcul.


,, Am făcut o simulare pe fiecare structură a noastră şi urmează să o prezentăm şi sindicatelor. Eu cred că, vor să-şi ajute oamenii să-şi ia banii. Deocamdată am stabilit doar criteriile pe care le va primi fiecare structură în parte. Ulterior, subcomisile înfiinţate la nivel teritorial, sindicatele şi conducerea instituţiilor vor analiza fiecare angajat în parte", a explicat şeful ANAF.


Sorin Blejnar a susţinut că, indiferent de decizia sindicatelor, aceasta este decizia finală, iar listele de plată vor fi transmise la începutul săptămânii viitoare, astfel că banii să poată fi primiţi luni sau marţi.


 ,, Toate judeţele vor lua un anumit procent, un angajat poate primi maxim trei salarii sau minim poate primi zero ", a  explicat Preşedintel ANAF.


La negocierile de sâmbătă este prezent doar preşedintele SNFP, Sebastian Oprescu. El a declarat că a fost decizia colegilor din ţară şi că, deşi îşi calcă pe orgoliu, acest pas trebuie făcut pentru că altfel nu se poate recurge la proteste.


Liderul sindicatului Alianţei ,, Sed Lex", Vasile Marica, a anunţat, sâmbătă, că nu va participa la întalnirea de la Ministerul de Finanţe, întrucât vineri seara şi-a depus mandatul de lider de sindicat.


Tot sâmbătă, au venit la sediul Ministerului de Finanţe şi cativa angajati, pentru a vorbi cu ministrul Gheorghe Ialomitianu, care le-a promis că luni îşi vor primi banii.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Petruta Obrejan
Adăugat:
16 Octombrie 2010


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza