Stimulent de risc de 2500 de lei pentru personalul medical din linia întâi

Orice persoană care lucrează într-un spital dedicat tratării pacienţilor COVID şi a intrat în contract cu aceştia va beneficia de stimulentul de risc de 2.500 de lei.

Adăugat: 26 Aprilie 2020
Ultima actualizare:26 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Nelu Tătaru, ministrul Sănătății. Sursa: gov.ro
trimite pe mail

Ministrul sănătăţii Nelu Tătaru s-a aflat, ieri, la Sfântu Gheorghe, pentru a verifica în modul în care medicii de acolo răspund crizei provocate de noul coronavirus.

Ministrul a vorbit despre stimulentul acordat personalului care lucrează în spitalele dedicate tratării pacienţilor cu COVID, dar şi despre viitoarele măsuri de relaxare.

Orice persoană care lucrează într-un spital dedicat tratării pacienţilor COVID şi a intrat în contract cu aceştia va beneficia de stimulentul de risc de 2.500 de lei, a declarat ministrul sănătăţii Nelu Tătaru, cu prilejul unei scurte vizite de lucru făcute la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Sfântu Gheorghe.

Ministrul a precizat că managerii spitalelor sunt cei care trebuie să identifice persoanele îndreptăţite să ia aceşti bani.

Nelu Tătaru a mai menţionat că, începând cu 15 mai, se vor lua o serie de măsuri de relaxare, dar deocamdată suntem în faza de dinţi de fierăstrău, adică numărul cazurilor de COVID înregistrează mici urcuşuri şi coborâşuri de la o zi la alta.

Potrivit acestuia, fiecărei sector va avea parte de o relaxare, dar progresivă, graduală, în ordinea inversă în care au fost impuse, urmând să se menţină în continuare o serie de măsuri de precauţie cum ar fi purtarea măştilor şi distanţarea fizică.

Nelu Tătaru a mai spus că, la nivel naţional, există 70 de puncte real-time PCR, unde se fac teste pentru COVID, cu o capacitate de testare de 10.000 de teste pe zi, dar în prezent se efectuează doar între 6.000 - 6.200 de teste din cauza lipsei de personal.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
26 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza