Steriu: Ordonanțele din Justiție trebuie dezbătute de Parlament

Președintele executiv al PMP, Valeriu Steriu, susține că legile nu trebuie făcute pentru politicienii cu probleme penale.

Adăugat: 30 Ianuarie 2017
Ultima actualizare:30 Ianuarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Valeriu Steriu, președinte executiv al PMP
trimite pe mail

Preşedintele executiv al Partidului Mişcarea Populară, Valeriu Steriu, a declarat, astăzi, că actele normative privind graţierea şi modificarea Codurilor Penale propuse de ministrul justiţiei trebuie dezbătute în Parlament şi supuse aprobării legislativului într-o formă care să nu conţină prevederi cu dedicaţie.

"Avem foarte mulţi politicieni care au probleme penale. Nu pentru aceştia trebuie făcute legile. Recunoaştem problema existentă la nivelul penitenciarelor, cu supraîncărcarea acestora şi că ai într-adevăr cazuri care pot face obiectul unor graţieri, însă de aici şi până la a oferi graţierea cuiva care a avut o condamnare cu suspendare, drumul e foarte lung", a spus Valeriu Steriu.

Astăzi, ministrul justiţiei, Florin Iordache, a declarat că va ţine cont de ideile şi propunerile care au rezultat în urma dezbaterii publice pe tema actelor normative privind graţierea şi modificarea Codului Penal şi a celui de Procedură Penală.

El a subliniat că forma sub care vor fi promovate aceste iniţiative va fi anunţată numai după finalizarea conţinutului lor. Florin Iordache a reafirmat că graţierea nu se adresează anumitor persoane, nu îi include pe criminali, violatori şi pe cei care sunt acuzaţi de fapte de corupţie, ci vizează îmbunătăţirea condiţiilor din penitenciare.Autor:
Radio România Actualităţi
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Ianuarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza