Steagurile instituţiilor euroatlantice, coborâte în bernă

Steagurile instituţiilor euroatlantice sunt coborate din nou in berna, in memoria victimelor atacului terorist de la Nisa.

Adăugat: 15 Iulie 2016
Ultima actualizare:15 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Corespondentul RRA, Cerasela Rădulescu a urmărit de la Bruxelles reacţiile europene.

Liderii europeni tocmai soseau în Mongolia la summitul UE-Asia când au aflat de atacul de la Nisa din Franţa.

Donald Tusk- preşedintele Consiliului European: Este o zi tristă pentru Franţa, pentru Europa, pentru noi liderii care ne-am reunit aici. Este un paradox tragic faptul că victimele atacului sărbătoreau libertatea, egalitatea şi fraternitatea. Rămânem alături de familiile victimelor, de poporul francez, de autoritţile de la Paris în lupta împotriva urii şi a violenţei.

Primul care a reacţionat, de altfel, pe reţele de socializare a fost comisarul francez Pierre Moscovici, iar preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Jüncker, a dat publicităţii un comunicat imediat după atacuri în care şi-a exprimat solidaritatea cu poporul francez, cu familiile victimelor: "Franţa poate conta pe Comisia Europeană pentru a continua împreună cu alte state membre să luptăm împotriva terorismului"

Steagurile la institutiile euroatlantice sunt coborate din nou in berna, in memoria victimelor atacului terorist de la Nisa.

Asa cum stim de azi noapte imediat dupa atac reactiile au aparut, aele au continuat si-n aceasta dimineata. Liderii institutiilor europeni, sefii grupurilor politice din parlament, si ale secretarului general al NATO arata clar solidaritatea dar si intensificarea luptei impotriva terorismului. Ce e nou, insa, in Belgia, tara vizata la randul sau de atacuri teroriste, este ca nivelul de alerta terorista a fost reevaluat in aceasta dimineata si  este mentinut deocamdata la 3 pe o scara de 4, ceea ce inseamna ca amenitarea e grava si un atac terorist este posibil.

Belgia se pregateste pe 21 iulie, joia viitoare, la o saptamana dupa cea din Franta,  sa-si serbeze ziua nationala, iar premierul Charles Michel a convocat consiliul de securitatea al tarii.

El spune ca masurile de securitate cu aceasta ocazie vor fi reevaluate, in urma atacului de la Nisa . Astfel, pana in acest moment autoritatile au decis sa mentina defilarea de ziua nationala si celelalte festivitati ca in fiecare an dar vor regandi posibilitatile prin care-ar putea fi comis un atac terorist, prin colaborare cu serviciile de informatii din alte state. Cu toate acestea, nu ne temem, a spus premierul belgiei, nu cedam in fata urii si continuam sa fim solidari si sa ne mentinem participarea la coaliata internationala care lupta impotriva organizatiei statul islamic in Siria.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza