Statutul poliţistului va fi schimbat

Premierul Mihai Tudose a discutat astăzi cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie pentru ca o astfel de situaţie să nu se mai repete.

Adăugat: 24 Iulie 2017
Ultima actualizare:24 Iulie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Mihai Tudose, premierul României
trimite pe mail

UPDATE Moartea poliţistului care a fost înjunghiat joi noaptea în timp ce patrula în Gara Burdujeni, din Suceava, mobilizează autorităţile.

Premierul Mihai Tudose a discutat astăzi cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie pentru ca o astfel de situaţie să nu se mai repete.

În cadrul întrevederii s-a dezbătut atât statutul poliţistului, achiziţionarea a 10 mii de autoturisme, cât şi încadrarea elevilor sau a absolvenţilor de la Şcolile de profil în cadrul sistemului de poliţie - spune liderul sindical Iulian Surugiu.

Astfel, s-a convenit schimbarea Statutului poliţistului în cel mult o lună şi jumătate.

"Am hotărât ca într-un termen cât mai scurt să schimbăm Statutul poliţistului - aici am înţeles de la premierul României că în maxim o lună, o lună şi jumătate poliţiştii vor avea alt Statut", a spus Surugiu.

El a adăugat că prim-ministrul a fost de acord ca peste 4000 de oameni să fie angajaţi în poliţie în perioada următoare.

"Anul acesta, Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie a cerut ca minim 4.000 de oameni să fie angajaţi. Dânsul a fost de acord cu noi şi se gândeşte să ne dea mai mulţi", a mai declarat Surugiu.

Premierul Mihai Tudose se întâlneşte în această dimineaţă, la Palatul Victoria, cu reprezentanţii Sindicatului Naţional al Agenţilor de Poliţie.

Pe agenda discuţiilor se află drepturile şi obligaţiile acestora în vederea luării unor măsuri care să conducă la evitarea situaţiilor de genul celei petrecute la Suceava când un agent de poliţie, care patrula în Gara Burdujeni, a fost înjunghiat mortal.

Şeful Guvernului a anunţat sâmbătă că niciun poliţist nu va mai patrula singur, iar echipele ar urma să fie formate din patru oameni.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
24 Iulie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza