Statul va putea recupera mai uşor prejudiciile în cazurile de evaziune fiscală

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate înfiinţată prin lege, facilitează urmărirea şi identificarea bunurilor provenite de la persoane acuzate de infracţiuni.

Adăugat: 12 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:12 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Statul va putea recupera mai uşor prejudiciile în cazurile de evaziune fiscală sau a altor fapte de corupţie. Camera Deputaţilor a adoptat legea pentru înfiinţarea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Redactorul Radio România Actualităţi, Iulia Gherman,  transmite că singurii parlamentari care s-au abţinut de la vot au fost cei de la UDMR.

Potrivit legii, agenţia facilitează urmărirea şi identificarea bunurilor provenite de la persoane acuzate de infracţiuni sau pentru care există suspiciuni că au săvârşit astfel de fapte, administrează şi valorifică bunurile sechestrate.

Documentul stabileşte că aceste bunuri intrate prin confiscare în proprietatea privată a statului pot fi transmise cu titlu gratuit unităţilor administrativ-teritoriale.

Sumele rezultate din valorificarea lor se alocă în procent de 20% ministerelor educaţiei şi sănătăţii şi de 15% Ministerului de Interne, de Justiţie şi Public, dar şi pentru asociaţii şi fundaţii care îşi desfăşoară activitatea în domeniul social.

După ce Senatul a respins documentul legislativ, plenul Camerei Deputaţilor l-a adoptat cu o largă majoritate de voturi.

UDMR s-a abţinut de la vot, iar deputatul Marton Arpad a explicat poziţia Uniunii.

"Forma adoptată deschide iarăşi calea spre abuz şi ne e teamă ca România va fi pedepsită de foarte multe ori pentru abuzurile care se pot face pe baza acestei legi", a spus Marton Arpad.

Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate va deveni funcţională în cel mult un an.Autor:
Iulia Gherman
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
12 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza