Statele Unite şi Europa, unite în criza ucraineană

Președintele SUA, Barack Obama, susține că lumea este mai sigură şi mai dreaptă atunci când Europa şi Statele Unite sunt solidare.

Adăugat: 26 Martie 2014
Ultima actualizare:26 Martie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Statele Unite şi Europa sunt unite în criza ucraineană, iar Rusia este singură, a afirmat, la Bruxelles, preşedintele american Barack Obama.

Liderul de la Casa Albă a declarat, la finalul Summitului Uniunea Europeană-Statele Unite, că lumea este mai sigură şi mai dreaptă atunci când Europa şi Statele Unite sunt solidare.

"Progresele Europei se bazează pe principii simple: respectarea dreptului internaţional, a suveranităţii şi integrităţii teritoriale a statelor, ceea ce Rusia a încălcat prin acţiunea militară în Ucraina. Statele Unite şi Uniunea Europeană vor rămâne unite în efortul de a stabiliza situaţia şi a ajuta Ucraina din punct de vedere economic. Suntem uniţi pentru a păstra securitatea Europei şi pentru a izola Rusia şi a o face să plătească pentru acţiunile sale", a spus Obama.

Barack Obama a mai spus că, prin încheiere unui acord transatlantic de liber schimb, exportul de gaze naturale din Statele Unite către Europa va deveni mult mai uşor, situaţie care va determina reducerea dependenţei energetice a Europei faţă de Rusia, relatează corespondentul RRA, Cerasela Rădulescu.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Luminița Apostolescu
Adăugat:
26 Martie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza