Statele Unite au dezminţit că i-au furnizat armatei ucrainene informaţii

Statele Unite au dezminţit că i-au furnizat armatei ucrainene informaţii, care au dus la uciderea unui număr neobişnuit de mare de generali.

Adăugat: 6 Mai 2022
Ultima actualizare:6 Mai 2022

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Statele Unite au dezminţit că i-au furnizat armatei ucrainene informaţii, care au dus la uciderea unui număr neobişnuit de mare de generali şi comandanţi ruşi, aşa cum afirmă o importantă publicaţie de peste ocean.

Washingtonul recunoaşte însă că asistenţa sa pentru Ucraina include şi transmiterea de informaţii.

Presa americană a mai scris şi că nava-amiral a flotei ruse la Marea Neagră, Moskva, a fost scufundată după ce Washingtonul le-a oferit ucrainenilor date despre poziţia sa.

Administraţia Biden a încercat să clarifice lucrurile, după ce cotidianul "The New York Times" a publicat un articol, în care arată că Statele Unite ar fi oferit informaţii Ucrainei, care ar fi fost folosite pentru a ţinti un număr neobişnuit de mare de generali ruşi, ucişi pe linia de front.

Oficialii de la Kiev spun că au fost ucişi cel puţin 12 generali ruşi în teatrul de războiul din Ucraina. Ieri, în conferinţa de presă de la Pentagon, purtătorul de cuvânt John Kirby a explicat.

John Kirby: Statele Unite furnizează informaţii privind teatrul de război pentru a-i ajuta pe ucraineni să îşi apere ţara. Nu dăm informaţii cu privire la locurile unde se află liderii militari pe câmpul de luptă şi nu participăm la deciziile armatei ucrainene privindl ţintele pe care alege să le lovească. Ucrainenii au multe mai multe informaţii decât avem noi, este ţara lor.

Pe de altă parte, un oficial al administraţiei, citat de presa americană sub condiţia anonimatului, a spus că administraţia a furnizat informaţii Ucrainei, care au ajutat la scufundarea crucişătorului Moskva în Marea Neagră, dar că nu a ştiut despre decizia Ucrainei de a bombarda nava de război.Autor:
Doina Saiciuc
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Mai 2022


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza