Starea de urgență se prelungește cu încă 30 de zile

România va prelungi starea de urgenţă pentru încă 30 de zile, până la mijlocul lunii mai, a anunţat luni preşedintele României, Klaus Iohannis.

Adăugat: 6 Aprilie 2020
Ultima actualizare:6 Aprilie 2020

Politica Romaneasca
Foto: Klaus Iohannis, președintele României. Sursa: presidency.ro
trimite pe mail

Starea de urgenţă va fi prelungită pe teritoriul României cu încă o lună, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis.

Într-o declaraţie de presă, şeful statului a făcut din nou apel la oameni să respecte regulile impuse de autorităţi şi să respecte distanţa socială.

Comparativ cu alte ţări, în România creşterea numărului de persoane afectate de epidemia COVID-19 nu a fost atât de mare, a declarat preşedintele Klaus Iohannis, care a a avertizat însă populaţia să nu se relaxeze şi să respecte în continuare măsurile de distanţare socială impuse de către autorităţi.

În acest sens, şeful statului a anunţat că va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună.

Klaus Iohannis: Va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret care va prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Această perioadă este absolut necesară pentru a ţine evoluţia epidemiei sub control.

Pe de altă parte, preşedintele României a anunţat că săptămâna aceasta vor sosi în ţară câteva milioane de măşti de protecţie pentru medici, pentru forţele de ordine, dar şi pentru populaţie.

Vor veni, de asemenea, 500.000 de combinezoane de protecţie pentru personalul medical.

La şedinţa de la Palatul Cotroceni s-a discutat şi despre rectificarea bugetară. Şeful statului a subliniat că se va înregistra o creştere semnificativă a deficitului bugetar, iar guvernul trebuie să reevalueze toate cheltuielile care se fac din bani publici.

Pe teritoriul României au fost confirmate 4.057 de cazuri de infectare cu virusul COVID-19.

Dintre acestea, 406 au fost declarate vindecate şi au fost externate. Numărul deceselor a ajuns la 157.

 Autor:
Oana Bâlă
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
6 Aprilie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza