Starea de alertă s-a prelungit cu 30 de zile

România va rămâne în starea de alertă până cel puţin la data de 15 august, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19.

Adăugat: 16 Iulie 2020
Ultima actualizare:16 Iulie 2020

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a adoptat ieri prelungirea măsurii cu 30 de zile, după ce, cu câteva ore înainte, preşedintele Klaus Iohannis făcuse un anunţ în acest sens.

Klaus Iohannis: În aceste condiţii, în care nu doar că nu scade numărul bolnavilor, ba creşte iarăşi, este evident că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile, însă se vor păstra doar restricţiile care sunt acum în vigoare. Deci, nu se prevede acum introducerea de noi restricţii, cum, din păcate, având această evoluţie nu poate fi vorba de a introduce noi relaxări. În acest context, totuşi, îngrijorător, dorim să continuăm măsurile care vor duce la revigorare economică. Nu vor fi luate măsuri care inhibă economia.


Prelungirea stării de alertă presupune faptul că va trebui, în continuare, să respectăm regulile de protecţie sanitară de până acum.

Între regulile ce vor fi menţinute se numără obligativitatea purtării măştii în spaţii publice închise, magazine, mall-uri, mijloace de transport în comun şi la locul de muncă.

Este interzisă, în continuare, organizarea de mitinguri, demonstraţii, procesiuni, concerte sau a altor tipuri de întruniri în spaţii deschise, precum şi a activităţilor culturale, ştiinţifice, artistice, sportive sau de divertisment, în spaţii închise.

Evenimentele culturale în aer liber sunt permise cu respectarea regulilor de protecţie deja stabilite.

Este posibilă participarea a cel mult cinci sute de spectatori. cu locuri pe scaune. aflate la distanţă de minimum doi metri unul faţă de celălalt, iar masca este obligatorie.

Concursurile sportive în aer liber sau în bazine acoperite pot fi organizate, dar fără spectatori, iar evenimentele private în spaţii închise sunt permise doar dacă participă cel mult 20 de persoane şi cu respectarea regulilor de distanţare fizică, relatează redactorul RRA, Nicolaeta Stoian.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
16 Iulie 2020


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza