Stare de urgenţă şi trei zile de doliu naţional în Franţa

Preşedintele Franţei, François Hollande, a declarat stare de urgenţă la nivel naţional, după atacurile teroriste de vineri, soldate cu moartea a 128 de persoane şi rănirea altor 180 de persoane.

Adăugat: 14 Noiembrie 2015
Ultima actualizare:14 Noiembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Autorităţile franceze au declarat trei zile de doliu naţional pentru victimele atacurilor, iar şcolile şi universităţile, precum şi mai multe clădiri şi obiective publice vor rămâne închise în Paris.

Oficialii francezi au făcut apel la cetăţeni să doneze sânge pentru răniţi, dintre care mulţi se află în stare foarte gravă, informează BBC,SERVICIUL MONDIAL.

De asemenea, AFP informează că "Magazine universale, Bulevardul Montaigne, Champs-Elysées - locurile emblematice unde turiştii din întreaga lume vin la cumpărături în capitala franceză - erau pustii sâmbătă, lovite puternic de atacurile simultane din ziua anterioară".

Aceste atacuri, soldate cu 128 de morţi şi 250 de răniţi, au atins inima Parisului, capitala ţării, clasată între primele destinaţii turistice din lume, când guvernul a stabilit obiectivul ambiţios de 100 de milioane de turişti străini pentru 2020. Sâmbătă, muzee importante, inclusiv Luvru şi Versailles,

Opera şi parcul tematic Disney au rămas închise. Turnul Eiffel, monument care întruchipează mai mult decât orice altceva capitala franceză, va rămâne închis până la noi ordine.

Magazinele şi-au deschis uşile, dar cele mai multe au decis să închidă câteva ore mai târziu.

După afişarea "voinţei de a rezista", Galeriile Lafayette au anunţat că renunţă din "dificultatea de a asigura o calitate optimă a serviciilor", menţionează sursa citatăAutor:
Agenţia de presă RADOR
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Noiembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza