Stare de alertă ridicată la nivel critic în Marea Britanie

Tensiunea este la cote înalte pe străzile din Regatul Unit, unde starea de alertă a fost ridicată la nivelul critic, cel mai înalt.

Adăugat: 25 Mai 2017
Ultima actualizare:25 Mai 2017

Politica Romaneasca
Foto: Atentat terorist la Manchester
trimite pe mail

În Marea Britanie, tatăl şi fratele atacatorului sinucigaş din Manchester au fost arestaţi în Libia şi alte 7 persoane au fost reţinute.

Ancheta legată de atentatul de acum 3 zile s-a accelerat ieri şi au ieşit la iveală noi detalii legate de dispozitivul explozibil folosit de terorist.

Între timp, autorităţile din Londra sunt furioase în legătură cu scurgerile către presă a unor detalii legate de atentat.

Tensiunea este la cote înalte pe străzile din Regatul Unit, unde starea de alertă a fost ridicată la nivelul critic, cel mai înalt.

Acesta semnalează faptul că riscul unui atentat terorist este iminent.

O mie de soldaţi au fost desfăşuraţi în locurile sensibile din marile aglomeraţii, pentru a sprijini forţele de poliţie.

Fratele atacatorului sinucigaş arestat în Libia îşi revendicase apartenenţa la Statul Islamic şi era la curent cu proiectul atentatului, au declarat surse apropiate de anchetă.

Ar fi recunoscut şi că a fost prezent în Marea Britanie în cursul perioadei de pregătire a atacului.

"Este foarte clar că anchetăm o reţea. Oamenii din Manchester vor vedea o creştere semnificativă a numărului de poliţişti şi patrule mobile în tot oraşul" - Ian Hopkins, şeful Poliţiei din Manchester.

Între timp, cotidianul american The New York Times a publicat o serie de imagini în care se distinge detonatorul pe care atacatorul l-ar fi ţinut în mâna stângă.

De asemenea, în fotografii apar bucăţi de metal şi cuie pe sol, dar şi fragmente ale unui rucsac albastru.

Toate aceste elemente indică faptul că bomba folosită a fost puternică şi sofisticată.

Autorităţile britanice sunt însă furioase în legătură cu aceste scurgeri către presă, care ar destabiliza mersul anchetei.

22 de persoane au fost ucise şi 64 rănite în atacul de luni.Autor:
Ciprian Sasu
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Mai 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza