SRI susţine că nu l-a filat pe Dan Condrea

Comisia parlamentară de Control al Activităţii SRI a declanşat o verificare suplimentară la nivelul Serviciului privind un posibil filaj efectuat asupra proprietarului Hexi Pharma, Dan Condrea.

Adăugat: 23 Mai 2016
Ultima actualizare:26 Mai 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Acesta a murit ieri într-un accident rutier, în apropierea Capitalei.

Preşedintele comisiei, Georgian Pop, a precizat că şeful SRI, Eduard Hellvig, l-a asigurat, într-o discuţie la telefon, că Serviciul nu a desfăşurat acţiuni de filaj în acest caz.

"Rolul comisiei şi competenţa de control a comisiei este să verifice dacă SRI a respectat Constituţia şi legislaţia, mai precis, dacă SRI a efectuat vreun filaj, sau altă operaţiune în cazul domnului Condrea. Din discuţiile pe care le-am avut cu directorul Serviciului Român de Informaţii, SRI-ul nu a avut filaj în acest caz, dar o să mă pronunţ ferm şi fără echivoc în momentul în care primesc documentul oficial de la SRI, adică răspuns la actul de control, vreau să vă negru pe alb", a spus Pop.

La rândul său, procurorul general, Augustin Lazăr, a afirmat, că, cel mai probabil, patronul Hexi Pharma, Dan Condrea, ar fi fost chemat azi la audieri şi ar fi fost pus oficial sub acuzare pentru înşelăciune în formă agravantă, în cazul dezinfectanţilor diluaţi distribuiţi spitalelor.

După accidentul rutier de ieri în care Dan Condrea şi-a pierdut viaţa, Parchetul General a preluat dosarul şi a dispus expertizarea tehnică a maşinii şi o necropsie.

Anchetatorii au cerut şi un test ADN. Procurorii spun că, încă se mai fac cercetări la faţa locului şi că au fost deja audiaţi doi martori oculari.

Din primele investigaţii rezultă că, aseară, în drum spre Buftea, şoferul autoturismului a pierdut controlul volanului şi s-a izbit violent de copacii de pe marginea drumului.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
23 Mai 2016
Ultima actualizare:
26 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza