SRI prezintă o evaluare privind perspectiva riscurilor teroriste pentru România

Deputaţii din Comisia parlamentară de specialitate au cerut conducerii SRI o evaluare de etapă, precizând că vor să se asigure că România are pe dimensiunea antiteroristă un sistem de prevenţie.

Adăugat: 23 Martie 2016
Ultima actualizare:23 Martie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Eduard Hellvig, directorul SRI
trimite pe mail

La Bucureşti, Comisia parlamentară de control al SRI se reuneşte pentru o analiză privind perspectiva riscurilor teroriste.

La discuţii a fost invitată conducerea acestui serviciu.

Deputaţii din Comisia parlamentară de specialitate au cerut conducerii SRI o evaluare de etapă, precizând că vor să se asigure că România are pe dimensiunea antiteroristă un sistem de prevenţie, care poate să preîntâmpine evenimente precum cele petrecute ieri, la Bruxelles.

Preşedintele comisiei, Georgian Pop, a solicitat totodată reprezentanţilor serviciilor să spună cu această ocazie şi de ce instrumente juridice ar avea nevoie pentru a-şi desfăşura activitatea mai bine.

Directorul SRI, Eduard Hellvig, sublinia ieri că ceea ce s-a întâmplat în Belgia confirmă ă terorismul a devenit global şi din acest motiv nu ar fi exagerate anumite măsuri de prevenire a oricăror acţiuni de natură teroristă.

Eduard Hellvig a precizat că nu există informaţii care să ducă la o legătură directă între evenimentele de la Bruxelles şi riscuri la adresa securităţii naţionale.

Reamintim că în momentul de faţă, în ţara noastră SRI-ul, în principal, şi sistemul de prevenţie antiteroristă au reuşit să menţină nivelul la albastru precaut, ceea ce înseamnă un nivel scăzut.

Şedinţa Comisiei pentru controlul activităţii SRI se desfăşoară cu usile închise.
 Autor:
Angela Matei
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
23 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza