Sprijin reciproc România-Franţa pentru combaterea terorismului internaţional

România şi Franţa se sprijină reciproc în eforturile de combatere a terorismului internaţional, iar autorităţile de la Bucureşti îşi reafirmă solidaritatea cu Franţa, în contextul dificil generat de recentele atacuri teroriste de la Paris.

Adăugat: 3 Februarie 2016
Ultima actualizare:3 Februarie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Ministrul român al Apărării Naţionale,, Mihnea Motoc, s-a întâlnit, astăzi, la Bucureşti, cu şeful Statului General al Armatei Franceze, generalul Pierre de Villiers, pe care l-a asigurat de continuarea colaborării în domeniul militar dintre cele două ţări.

Discuţiile au vizat şi viitorul summit NATO de la Varşovia, pe fundalul procesului de adaptare strategică a Alianţei Nord Atlantice.

"Au fost discutate, de asemenea, aspecte referitoare la operaţionalizarea celor două structuri ale Alianţei înfiinţate pe teritoriul României, respectiv Divizia Multinaţională Sud-Est (MND-SE) şi Unitatea NATO de Integrare a Forţei (NFIU), precum şi la modalităţile de intensificare a colaborării bilaterale, inclusiv prin identificarea unor noi domenii de cooperare", menţionează comunciatul MApN.

AICI Comunicatul MApN

Potrivit redactorului RRA, Cătălin Purcaru, responsabilul militar francez s-a întâlnit, astăzi, şi cu omologul său român, generalul Nicolae Ciucă.

Cei doi au discutat despre evoluţia situaţiei de securitate din regiunea Mării Negre şi participarea militarilor români în teatrele de operaţiuni.Autor:
Cătălin Purcaru
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
3 Februarie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza