Sporurile din Sănătate vor fi diferențiate

Sporurile care vor fi acordate angajaţilor din sistemul sanitar vor fi diferenţiate în funcţie de condiţiile fiecărui loc de muncă, a stabilit ieri Guvernul, care a aprobat regulamentul-cadru al acestor sporuri.

Adăugat: 30 Martie 2018
Ultima actualizare:30 Martie 2018

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Guvernul a  adoptat şi regulamentul-cadru care stabileşte sporurile pentru angajaţii din domeniul sănătăţii.

Pentru cei care lucrează în condiii periculoase, sporurile sunt de la 15 la 25% din salariul brut; pentru cei care lucrează în condiţii deosebit de periculoase, sporurile vor fi de la 35 la 85%, iar în arest sporurile variază de la 15 la 30 de procente din salariul brut.

Modificări la Codul fiscal

Tot ieri, executivul a adoptat mai multe modificări ale codului fiscal.

Printre acestea se regăesc reglementări privind sponsorizarea ONG-urilor furnizoare de servicii sociale şi posibilitatea microîntreprinderilor de a opta între impozitul de profit şi cel pe cifra de afaceri.

OUG prevede ca de acum înainte anumite micoroîntreprinderi pot sa opteze între plata impozitului de profit şi plata impozitulu pe cifra de afaceri.

"O nouă regulă fiscală potrivit căreia microîntreprinderile pot să opteze pentru plata impozitului pe profit, cu îndeplinirea a două condiţii - au un nivel de capital social de 45.000 de lei, adică aproximativ 10.000 de euro şi au cel puţin doi salariaţi. Microîntreprinderile care optează pentru plata impozitului pe profit vor beneficia de facilităţi, respectiv scutirea de la plata impozitului pentru profitul reînvestit, scutirea de la plata impozitului pe profit în cazul în care desfăşoară exclusiv activitate de inovare, cercetare, dezvoltare", a spus purtătorul de cuvânt al guvernului, Nelu Barbu.

De asemenea, microîntreprinderile pot să îşi reducă cu 20% impozitul pe venit dacă sponsorizează ONG-uri care furnizează servicii sociale.

Şi persoanele fizice care susţin astfel de ONG-uri pot să dea 3,5 procente pe impozitul pe venit şi nu doar 2, ca până acum. O

altă prevedere: asistenţii personali şi cei profesionişti care ngrijesc persoanele cu handicap grav şi accentuat nu mai plătesc impozit pe venit. OUG scade şi acciza pe motorină pentru transportatorii de mărfuri şi persoane.Autor:
Andrei Şerban
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
30 Martie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza