Spitalele din România nu pot face faţă decât unui număr restrâns de cazuri grave de arsuri

Ministrul Sănătăţii,Vlad Voiculescu a recunoscut azi, că România nu poate asigura, în cazul unui scenariu similar celui de anul trecut de la Clubul Colectiv, decât tratamentul pentru 10-20 de cazuri de mari arşi.

Adăugat: 27 Octombrie 2016
Ultima actualizare:27 Octombrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii
trimite pe mail

Peste acest număr, pacienţii ar trebui trimişi la tratament în străinătate, apreciază ministrul.

Vlad Voiculescu a prezentat situaţia secţiilor şi spitalelor de arşi şi investiţiile care se fac în acest moment pentru remedierea situaţiei. 

"M-aş referi la o unitate de mare arşi de la Spitalul Floreasca, perfect operaţională. Pe lângă secţia de şase paturi, care funcţionează în prezent, avem în dezvoltare o nouă secţie pentru pacienţii postcritici, de asemenea, cu şase paturi. La Spitalul de Arşi există, în prezent, lucrări de renovare a Secţiei de Terapie Intensivă, cu o investiţie de circa 200-250 de mii de euro, care trebuie să fie finalizată până la sfâr?itul lunii noiembrie. Avem, de asemenea, alocate sume importante pentru Unitatea de Arşi de la Iaşi. Vorbim aici de 15 milioane de lei care au fost alocaţi anul acesta. Şi, de asemenea, pentru Unitatea de Arşi de la Timişoara lucrările sunt în curs. Ar trebui să fie finalizate la 30 noiembrie. Pentru această unitate au fost, de asemenea, alocaţi 17 miliaone de lei. 

Barocamera de la Spitalul Floreasca nu funcţionează nici în acest moment, iar destinaţia ei ar trebui schimbată,  deoarece nu poate fi folosită pentru tratamentul arsurilor grave.

În ceea ce priveşte personalul medical care lucrează cu pacienţii cu arsuri grave, de la 1 octombrie s-a acordat un spor de 100% pentru a se asigura resursa umană din această specialitate.
   Data:27-10-2016 13-27Autor:
Marilena Frâncu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
27 Octombrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza