Spațiul Schengen trebuie să funcționeze până la sfârșitul anului

Uniunea Europeană doreşte ca spaţiul Schengen să reînceapă să funcţioneze până la sfârşitul anului.

Adăugat: 5 Martie 2016
Ultima actualizare:5 Martie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Potrivit comisarului european pentru Migraţie, Dimitris Avramopoulos, summitul Uniunea Europeană-Turcia, care va avea loc luni la Bruxelles, va fi decisiv pentru încheierea unui acord cu Ankara în vederea opririi fluxului de imigranţi către Europa.

Discuţiile vor avea loc în contextul în care statisticile europene au indicat, pentru anul 2015, un număr record de solicitanţi de azil.

În prezent, 7 state membre - Belgia, Danemarca, Germania, Ungaria, Austria, Slovenia şi Suedia au reintrodus controalele la frontierele lor din cauza imigraţiei masive.

La acestea se adaugă Norvegia, care nu este membră a Uniunii Europene, dar se află în spaţiul Schengen.

Comisarul pentru migraţie, Dimitris Avramopoulos spune că spaţiul Schengen trebuie să reînceapă să funcţioneze până la sfârşitul anului.

"Uniunea Europeană trebuie să înceapă să controleze şi frontierele externe deja începând din luna septembrie", a spus el.

Comisarul a mai afirmat că la frontiera externă a Greciei aproape 900 de mii de persoane au încercat să treacă în mod ilegal numai anul trecut şi a insistat că summitul Uniunea Europeană - Turcia, de la începutul săptămânii viitoare, este crucial pentru aplicarea acordului cu această ţară pentru a opri afluxul de emigranţi şi pentru a aplica politicile de returnare a celor ilegali.

De altfel, Eurostat anunţă că în 2015 s-a înregistrat un număr record de solicitanţi de azil, pe 1,2 milioane, cei mai mulţi dintre aceştia fiind afgani şi nu sirieni sau irakieni.Autor:
Cerasela Rădulescu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
5 Martie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza