Spaţiul Schengen "ar fi mai puternic dacă şi România ar face parte din el"

Comisarul european în domeniul securităţii, Julian King, a vorbit, la Bucureşti, despre aderarea României la Spaţiul Schengen.

Adăugat: 19 Septembrie 2017
Ultima actualizare:19 Septembrie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Julian King, comisar european în domeniul securităţii
trimite pe mail

Spaţiul Schengen ar fi mai puternic şi toate ţările membre ar avea de câştigat dacă şi România ar face parte din spaţiul de liberă circulaţie, a declarat comisarul european în domeniul securităţii, Julian King, care s-a aflat, ieri, în vizită oficială, la Bucureşti.

El s-a întâlnit cu premierul Mihai Tudose, cu ministrul justiţiei, Tudorel Toader, dar şi cu membrii comisiilor de specialitate din Parlament.

În declaraţia făcută la Centrul Operaţional de Coordonare al Poliţiei de Frontieră, comisarul european a spus că ameninţarea teroristă, atacurile cibernetice şi criminalitatea organizată afectează toate ţările europene şi, de aceea, trebuie să lucrăm împreună. 

"Am discutat cu reprezentanţi din România despre activitatea la nivel european, eforturile făcute pentru a contracara terorismul, mai ales cel în plan informatic, dar şi despre criminalitatea organizată. Am fost impresionaţi de cele văzute, dar şi de discuţiile purtate cu reprezentanţii Poliţiei de Frontieră. La începutul săptămânii va fi prezentat un pachet de măsuri la nivelul CE pentru a mări capacitatea noastră de rezistenţă şi capacitatea noastră de descurajare, iar în cazul unui atac terorist trebuie să avem o atitudine cum nu se poate mai serioasă în ceea ce priveşte măsurile pe care le adoptăm", a spus Julian King.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
19 Septembrie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza