Spania susţine iniţiativa României de înfiinţare a unui tribunal pentru fapte de terorism

Madridul a acceptat propunerea României de a crea un tribunal internaţional care să judece terorismul, încă din luna iulie.

Adăugat: 29 Septembrie 2015
Ultima actualizare:29 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Spania a prezentat la ONU iniţiativa României de înfiinţare a unui tribunal care să judece infracţiunile de terorism.

În discursul pronunţat la Forumul Global împotriva Terorismului, ministrul spaniol de externe a subliniat importanţa implicării victimelor în combaterea terorismului.

Ministrul de externe, Jose Manuel Garcia Margallo, a menţionat importanţa lui la discursul de la New York în cadrul Forumului Global împotriva Terorismului.

Spania, care va deţine începând cu luna octombrie preşedinţia Consiliului de Securitate, consideră că Forumul este un instrument de cooperare internaţională foarte util şi efectiv lupta antiteroristă, implicarea în mod special a victimelor în relatarea acţiunilor teroriste este fundamentală - a subliniat Garcia Margallo, astfel încât discursurile care justifică actele de violenţă să poată fi combătute.

În prezent, Curtea Penală Internaţională care nu este recunoscută de toate statele, între care China şi Israel, nu judecă terorismul.

De aceea, consideră iniţiatorii, este nevoie de crearea unui tribunal special în acest sens. 

Corespondenta RRA, la Madrid aminteşte că România, a propus în anul 1926 pentru prima dată incriminarea terorismului,  şi că se pronunţă este pentru constituirea curţii prin intermediul unei rezoluţii a Consiliului de Securitate după modelul tribunalelor organizate pentru Ruanda şi fosta Iugoslavie.Autor:
Anamaria Damian
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
29 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza