Spania ne susţine în absorbţia fondurilor europene

Premierul Spaniei, Mariano Rajoy, ne asigură că România va avea susţinerea Spaniei pentru a depăşi problemele legate de absorbţia fondurilor europene.

Adăugat: 18 Octombrie 2012
Ultima actualizare:18 Octombrie 2012

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Prim-ministrul Victor Ponta s-a întâlnit joi, la Palatul Victoria, cu premierul  Spaniei, Mariano Rajoy   care l-a asigurat pe premierul român că ţara noastră va avea susţinerea Spaniei pentru o consolidare a capacităţii de absorbţie a fondurilor europene.

"Victor Ponta a subliniat importanţa sprijinului spaniol pentru deblocarea situaţiei privind fondurile structurale pentru România, unele dintre acestea fiind necesare atât pentru finalizarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii de transport din România, cât şi pentru buna funcţionare a companiilor spaniole active în acest domeniu. Preşedintele Guvernului spaniol l-a asigurat pe Victor Ponta că România va avea susţinerea Spaniei pentru o consolidare a capacităţii de absorbţie a fondurilor europene, efectele vor fi benefice ambelor părţi", informează Guvernul într-un comunicat de presă.

În legătură cu problema liberalizării pieţei muncii din Spania, premierul român a subliniat că o piaţă deschisă descurajează munca la negru, chiar şi în condiţiile în care piaţa muncii din Spania traversează o perioada dificilă şi a primit asigurări că Guvernul spaniol va avea în vedere acest obiectiv.

În prezent, aproape un milion de români se află în Spania, fiind o importantă resursă pe piaţa muncii, se mai arată în comunicat.

Cei doi oficiali au discutat despre relaţiile economice şi politice dintre cele două ţări, primul-ministru Victor Ponta accentuând importanţa colaborării româno-spaniole în această perioadă economică dificilă.

Ponta a salutat prezenţa investitorilor spanioli pe piaţa românească precizând că România încurajează extinderea activităţii acestora în domenii de dezvoltare strategice, între care infrastructură, energie, agricultură.

La întâlnire au mai participat ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu şi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Ovidiu Silaghi.Autor:
Luminiţa Apostolescu
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
18 Octombrie 2012


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza