Spania, în doliu naţional

Premierul spaniol Mariano Rajoy a anunţat vineri trei zile de doliu naţional, după atentatul de la Barcelona, în urma căruia şi-au pierdut viaţa 13 oameni, iar alte zeci au fost răniţi, informează DPA, preluată de Agerpres.

Adăugat: 18 August 2017
Ultima actualizare:18 August 2017

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Drapelele naţionale vor fi coborâte în bernă până duminică la miezul nopţii.

Rajoy şi-a întrerupt concediul după atentat şi a ajuns joi seara în metropola catalană, pentru a coordona reacţia autorităţilor.

El a declarat, puţin după miezul nopţii de joi, că Spania este din păcate obişnuită cu "durerea absurdă şi iraţională provocată de terorism", referindu-se la deceniile de atentate ale grupării separatiste basce ETA, soldate cu aproape 800 de morţi, până în 2011.

"Nu suntem uniţi doar în doliu.Suntem mai presus de orice uniţi în voinţa de a-i învinge pe cei care doresc să ne ia valorile şi modul de viaţă", a mai spus premierul.

"Ştim şi că teroriştii pot fi învinşi, cu unitate instituţională, cu colaborarea poliţiei, cu măsuri de prevenire, cu sprijin internaţional şi cu hotărârea nestrămutată de a apăra valorile civilizaţiei noastre", a arătat el.

Rajoy a menţionat atacurile din ultimele luni de la Berlin, Manchester, Londra, Nisa, Paris şi Stockholm şi a insistat asupra necesităţii cooperării internaţionale, deoarece terorismul este o ameninţare globală la care reacţia trebuie să fie de asemenea globală.Autor:
Florin Lepădatu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
18 August 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza