Soţia preşedintelui Iohannis îşi cere drepturile în instanţă

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României, împreună cu alţi 10 profesori de la Colegiul Naţional "Gheorge Lazăr" din Sibiu, îşi cer în instanţă drepturile salariale restante prin neacordarea unor majorări salariale.

Adăugat: 13 Mai 2015
Ultima actualizare:13 Mai 2015

Politica Romaneasca
Foto: Carmen Iohannis, soția preşedintelui României
trimite pe mail

Procesul a fost înregistrat la Tribunalul Sibiu în luna ianuarie a anului 2015, iar până acum au fost două amânări, următorul termen fiind pe data de 18 mai.

Cei 11 profesori de la colegiul sibian, printre care şi Carmen Iohannis, au chemat în judecată trei institutţi: Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Consiliul Local al Municipiului Sibiu şi Colegiul National "Gheorghe Lazăr" din Sibiu. 

Potrivit liderului Sindicatului Învăţământului Preuniversitar Sibiu, Theodor Fârtonea, este vorba de majorări salariale din perioada octombrie 2008-mai 2011 care trebuiau acordate profesorilor în baza Legii 221/2008, dar care nu a fost plătite niciodată de guvern.

Potrivit lui Teodor Fârtonea, sindicatele din învăţământul sibian au câştigat în instanţă aceste drepturi, în anul 2011, drepturi pe care guvernul a decis să le platească eşalonat, în tranşe, pe cinci ani.

De această măsură reparatorie nu au beneficat însă profesorii nesindicalişti, printre care şi Carmen Iohannis, soţia actualui şef al statului, care au introdus, în acest an, acţiuni în instanţă pe cont propriu.

Următorul termen în procesul deschis la Tribunalul Sibiu de grupul celor 11 profesori de la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Sibiu, printre care şi Carmen Iohannis, este stabilit pentru data de 18 mai, transmite corespondentul RRA, Carmen Vulcan.Autor:
Carmen Vulcan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza