Sorin Oprescu rămâne în arest preventiv

Instanţa a respins cererea lui Sorin Oprescu de înlocuire a măsurii cu una mai uşoară, astfel că acesta rămâne în arest preventiv.

Adăugat: 25 Septembrie 2015
Ultima actualizare:25 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv, după ce Tribunalul Bucureşti i-a respins vineri cererea de înlocuire a măsurii cu una mai uşoară, transmite redactorul RRA, Mădălina Verman.

Instanţa a amânat aseară pronunţarea pe marginea acestei cereri.

Oprescu este în arest preventiv de la începutul lunii, pentru luare de mită.

Potrivit DNA, în ultimi doi ani, el ar fi aderat la un grup bine organizat înfiinţat în administraţia locală, care pretindea de la firmele care doreau contracte cu instituţiile din subordinea primarului un tarif de 70 la sută din profitul brut realizat din execuţia contractelor respective.

Sorin Oprescu este arestat preventiv, după ce Curtea de Apel Bucureşti i-a respins contestaţia împotriva deciziei instanţei inferioare de a emite mandat pe numele său.

Procurorii DNA îl acuză pe Oprescu că ar fi primit 25.000 de euro mită şi susţin că a aderat la un grup organizat creat în administraţia locală, care pretindea o parte din câştiguri de la firmele care doreau contracte publice.Autor:
Radio România
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
25 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza