Sorin Oprescu rămâne în arest

Curtea de Apel Bucureşti a respins luni contestaţia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi a decis ca acesta să rămână în arest preventiv.

Adăugat: 14 Septembrie 2015
Ultima actualizare:14 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Curtea de Apel Bucureşti a judecat  luni contestaţia primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu la decizia instanţei de a-l aresta preventiv, într-un dosar în care este acuzat de DNA de luare de mită.

Astfel, Curtea de Apel a decis că Oprescu va rămâne în arest.

Sentința ar putea duce la suspendarea din funcția de primar general.

Sorin Oprescu a fost reţinut de procurorii DNA şi plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, după ce ar fi primit 25.000 de euro mită de la şeful unei instituţii aflate în subordinea Primăriei Bucureşti.

Sorin Oprescu este acuzat că ar fi luat mită 10 procente din contractele încheiate din bani publici, iar Curtea de Apel va judeca luni contestaţia sa la decizia instanţei de arestare preventivă.

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din municipiul Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuţia acelor contracte, cu titlu de mită, unor factori de decizie din cadrul aparatului.

"Astfel, executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut, iar diferenţa era remisă funcţionarilor din cadrul aparatului primarului municipiului Bucureşti, cu titlul de mită, un procent de 10% din valoarea contractului fiind cerut pentru Oprescu. Concret, membrii grupului, persoane cu funcţii de conducere din cadrul a două instituţii publice din subordinea primarului municipiului Bucureşti, facilitau câştigarea contractului, vorbeau cu angajaţii din subordine să accepte documentaţia de atribuire, precum şi să aprobe şi dispună efectuarea plăţii facturilor emise de firmele respective, foarte repede faţă de momentul facturării, totodată solicitând sume de bani pentru persoane cu funcţii de conducere în aparatul primarului municipiului Bucureşti, precum şi pentru primar", preciza DNA.

 Autor:
Radio România
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
14 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza