Sorin Oprescu, arestat preventiv

Primarul general al Capitalei a fost arestat preventiv pentru luare de mită.

Adăugat: 7 Septembrie 2015
Ultima actualizare:7 Septembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: captura TV
trimite pe mail

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis duminică arestarea preventivă pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mită.

Decizia nu este definitivă, însă este executorie.

Sorin Oprescu a fost reţinut în noaptea de sâmbătă spre duminică, după ce a fost prins cu 25.000 euro mită.

În acelaşi dosar, au fost reţinuţi Mircea Octavian Constantinescu, director în cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti; fostul şofer al primarului, Stanca Cristian, zis Grenadă, precum şi şefii Centrului Cultural ''Palatele Brâncoveneşti'', Florin Supeală şi Ruxandra Petroi Avasiloae.

Procurorii DNA au efectuat duminică percheziţii domiciliare la trei instituţii publice - Primăria Capitalei, Administraţia Cimitirelor şi Centrul Cultural al Palatelor Brâncoveneşti de la Porţile Bucureştiului.

În esenţă, în sarcina inculpatului Sorin Oprescu s-a reţinut că în calitate de Primar al Municipiului Bucureşti, în baza unei înţelegeri prealabile, a primit suma de 25.000 euro din totalul de 60.000 euro pretinşi.

În schimbul banilor, edilul a promis favorizarea a două societăţi comerciale la procesul de obţinere a unor contracte din fonduri publice.

În documentul amintit se menţionează că între anii 2013 şi 2015 la Primăria Generală s-ar fi constituit un grup bine organizat.

Scopul acestei structuri era - potrivit anchetatorilor - acela de a remite o parte din profitul brut realizat din execuţia unui contract, cu titlul de mită, edilului şef şi altor factori de decizie din subordinea lui.

Tot din referat reiese că Sorin Oprescu ar fi primit aproape 9 ori sume cuprinse între 20 şi 30 de mii de euro la casa lui din Ciolpani.

Un denunţător a spus că motivul ar fi fost păstrarea postului pentru un subaltern, după ce edilul şef i-ar fi reproşat că acesta lua mită.

Surse judiciare mai menţionează că Sorin Oprescu ar fi beneficiat de aparatură pentru bruierea sunetului, acolo unde aveau loc negociere.
 Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Luminita Voinea
Adăugat:
7 Septembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza