Sorin Grindeanu vine în Parlament la "Ora Premierului"

Dezbaterea din cadrul Orei Premierului, de astăzi după-amiază, din plenul Camerei Deputaţilor, este dedicată ordonanţelor de guvern pe teme economice 6 şi 9.

Adăugat: 13 Martie 2017
Ultima actualizare:13 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

La solicitarea liberalilor, şeful Executivului, Sorin Grindeanu, a fost invitat să ofere explicaţii asupra celor două acte normative, în cazul cărora deputaţii au ultimul cuvânt.  

Liberalii acuză Executivul de guvernare netransparentă şi solicită premierului Sorin Grindeanu explicaţii în legătură cu Ordonanţele de Urgenţă 6 ş 9.

PNL susţine că eliminarea plafoanelor de cheltuieli bugetare ale autorităţilor publice şi suspendarea sancţiunilor pentru depăşirea limitelor aprobate reprezintă un abuz care va duce la dependenţa autorităţilor locale, de ministrul dezvoltării regionale.

De cealaltă parte, social-democraţii spun că ordonanţele asigură resursele financiare pentru continuarea unor investiţii deja începute în plan local - este vorba despre reabilitarea şi modernizarea unităţilor de învăţământ preuniversitar şi a celor sanitare, lucrări pentru apă, canal şi drumuri.

Cele două ordonanţe vor rămâne pe agendă şi după dezbaterea de astăzi de la "Ora Premierului".

Adoptate deja de către Senat, ele urmează să intre în procedură parlamentară, la Camera Deputaţilor, care are vor decizional.

politicaromaneasca.ro va transmite LIVE VIDEO dezbaterea din plenul Camerei Deputaţilor.Autor:
Angela Matei
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
13 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza