Sorin Grindeanu: Nu îmi dau demisia

Premierul a anunţat că nu îşi dă demisia şi că săptămâna aceasta se vor decide două lucruri importante: bugetul şi moţiunea de cenzură.

Adăugat: 6 Februarie 2017
Ultima actualizare:6 Februarie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat că nu îşi va da demisia, la presiunea celor ieşiţi în stradă.

El a mai precizat că săptămâna aceasta în Parlament se vor decide două lucruri importante.   

"Avem două încercări în Parlament: pe de-o parte bugetul şi moţiunea de cenzură. Ăsta este jocul democratic şi cred că trebuie să revenim cât se poate de urgent la aceste noţiuni. Modalitatea prin care un guvern poate fi dat jos este prin moţiune de ceznură, pentru că cealaltă, cea prin care mi-aş da eu demisia, nu se pate, fiindcă nu mi-o dau", a spus Grindeanu.

Sorin Grindeanu a cerut Ministerului de Justiţie să înceapă urgent dezbateri publice cu partidele politice şi cu societatea civilă pe tema subiectelor din actul normativ abrogat ieri.

El a solicitat şi parcurgerea tuturor etapelor pentru a avea un proiect de lege, în acord cu deciziile Curţii Constituţionale şi directivele europene, care să fie trimis Parlamentului spre dezbatere.

Premierul a mai anunţat că ministrul de externe Teodor Meleşcanu şi ministrul delegat pentru afaceri europene Ana Birchall vor explica, săptămâna aceasta, la Bruxelles, situaţia referitoare la modificarea Codurilor Penale.

Teodor Meleşcanu va avea întrevederi, astăzi, în marja reuniunii Consiliului Afaceri Externe, cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, şi cu şefa diplomaţiei europene, Federica Mogherini.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
6 Februarie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza