Sorin Grindeanu: Nivelul investiţiilor este mai mare ca anul trecut

Premierul Sorin Grindeanu speră că "motorul" dat de fondurile europene pe partea de investiții să funcționeze la capacitatea maximă.

Adăugat: 15 Martie 2017
Ultima actualizare:15 Martie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

Premierul Sorin Grindeanu susţine că nivelul investiţiilor este mai mare ca anul trecut, dar că este foarte importantă şi o mai bună accesare a fondurilor europene.

Şeful executivului se întâlneşte mâine cu delegaţia FMI aflată în România.

"Este problema pe care eu tot am semnalat-o şi nu doar eu şi anume deblocarea în primul rând a fondurilor europene. Mâine este şi o întâlnire cu doamna comisar Corina Creţu, extrem de important pentru noi să deblocăm lucrurile care nu au funcţionat cum trebuie anul trecut, astfel încât acest motor dat de fonduri europene pe partea de investiţii să funcţioneze la capacitate maximă şi nu doar partea de fonduri europene, ci şi partea de buget naţional prevăzut pe investiţii este mai mare decât anul trecut", a spus Sorin Grindeanu.

Discuții privind plafonarea polițelor RCA

Înainte de întâlnirea cu delegaţia FMI, premierul Sorin Grindeanu va discuta mâine cu ministrul de finanţe despre posibilitatea ca plafonarea poliţelor RCA să fie prelungită şi ca salariile aleşilor locali să fie majorate cu 30%.

Ieri, deputaţii puterii şi ai UDMR au depus un amendament la ordonanţa privind unele măsuri bugetar-fiscale pentru creşterea indemnizaţiilor aleşilor locali cu 30%.

Iniţiativa nu este susţinută de parlamentarii USR, susţine deputatul acestei formaţiuni, Ilie Barna.

"Problema reală este pentru România realizarea unei legi a salarizării pentru funcţionarii publici prin care nivelurile de competenţă şi de atribuţie şi de responsabilitate să fie legate proporţional cu veniturile respective. Susţinem abordarea integrată a acestui tip de probleme, atâta timp cât rezolvarea problemei nu este una integrată pe întregul sistem administrativ, să spun, şi se reglementează /doar/ pe categorie", a susținut Ilie Barna.

Percepţia va fi aceeaşi că s-a rezolvat este acelaşi stil de a face politică cu plasturele, lipim un plasture aici, un plasture acolo şi zicem că am contribuit la dezvoltarea României.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
15 Martie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza