Sorin Grindeanu condiţionează demisia cabinetului său

Premierul Sorin Grindeanu a anunţat că nu-şi dă demisia, aşa cum i s-a cerut la şedinţa conducerii PSD.

Adăugat: 15 Iunie 2017
Ultima actualizare:15 Iunie 2017

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Grindeanu, premierul României
trimite pe mail

El a declarat, aseară, că evaluarea activităţii cabinetului său a fost incorectă şi că va renunţa la funcţie doar atunci când preşedintele Klaus Iohannis va numi, după consultări cu partidele, tot un premier de la PSD.

Sorin Grindeanu a spus că rămâne în partid şi că doreşte ca această criză să se încheie cât mai repede.

Şeful executivului, Sorin Grindeanu, a declarat aseară că va demisiona dacă preşedintele României, Klaus Iohannis, va desemna un alt premier din cadrul PSD după ce va avea consultări cu formaţiunile politice.

El speră ca această criza să se încheie cât mai repede, precizând că rămânerea în fotoliul de premier nu constituie o miză personală. 

"Nu-mi dau demisia! Şi vă spun şi de ce! Am obligaţia să mă comport responsabil faţă de România şi faţă de partidul din care fac parte! Acest guvern este Guvernul României, nu este guvernul CEx-ului! Cred că toţi trebuie să ne simţim responsabili de acest lucru! Şi eu mă simt!", a declarat Grindeanu.

Sorin Grindeanu a explicat că i s-a reproşat neîndeplinirea unor măsuri ce nu puteau fi realizate în primele şase luni de guvernare, ci pe parcursul întregului mandat.

Mai mult, nici el şi nici membrii cabinetului nu au cunoscut conţinutul raportului de evaluare, lucru care nu este în regulă - a mai spus premierul. 

"Cred că ceea ce s-a întâmplat prin acestă evaluare de fapt era o justificare pentru a mi se spune: trebuie să pleci, trebuie să-ţi dai demisia!", a adăugat Grindeanu. 

Potrivit premierului presiunea pe care liderul PSD, Liviu Dragnea, o exercită asupra miniştrilor propuşi chiar de el este de neînţeles, însă crede că există totuşi un răspuns. 

"Mi-a fost foarte greu şi în continuare îmi este foarte greu să înţeleg de unde aceste lucruri. Nu am găsit un răspuns, decât unul singur, poate, şi anume: dorinţa unui singur om de a avea toată puterea", a acuzat premierul Grindeanu.Autor:
Petruţa Obrejan
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
15 Iunie 2017


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza