Sorin Cîmpeanu: Dorim ridicarea nivelului mediu din educaţie

Candidatul ALDE, Sorin Cîmpeanu, pledează pentru creşterea nivelului mediu de educaţie şi vine cu soluţii pentru realizarea acestui obiectiv.

Adăugat: 27 Noiembrie 2016
Ultima actualizare:27 Noiembrie 2016

Politica Romaneasca
Foto: Sorin Cîmpeanu, candidat ALDE
trimite pe mail

Sorin Câmpeanu, fost ministru al educaţiei, candidează pe listele ALDE Bucureşti, pentru un mandat de deputat.

El susţine creşterea nivelului mediu de educaţie şi vine cu soluţii pentru realizarea acestui obiectiv.

"Dorim o alocare a resurselor echilibrată între investiţiile atât de necesare în educaţie, pe cei patru ani 2017-2020, şi partea de creşteri salariale direcţionată îndeosebi către tinerii care trebuie să intre în sistem, fără a neglija o componentă extrem de importantă, de ridicare a nivelului mediu din educaţie, de susţinere prin burse acordate elevilor şi studenţilor", a spus Cîmpeanu.

Attila Korodi: În programul UDMR e inclusă promovarea muzicii minorităţilor în şcoli

În programul politic al UDMR este inclusă şi promovarea muzicii şi a dansului minorităţilor, în şcoli,  spunea candidatul Uniunii, Attila Korodi, la Miercurea Ciuc.

"Sunt foarte multe programe de a face aceste activităţi după-amiaza. Credem că este vorba de o abilitate la care trebuie să aibă acces toţi copiii, indiferent de naţionalitatea, atât dacă sunt maghiari, dacă sunt români, dacă sunt romi, dacă sunt germani, ca să ştie până la urmă ce înseamnă vibraţia comunităţii, ce înseamnă valorile şi asta poate să facă printr-un acces la programe muzicale şi programe de învăţare a dansului popular", a spus Korodi.

Attila Korodi candidează pentru un nou mandat de deputat în judeţul Harghita.

Marian Neacșu: România va deveni al şaptelea stat europea

PSD a pregătit un program de guvernare menit să ducă le dezvoltarea economică a ţării, spunea, la Ialomiţa, secretarul general al partidului, Marian Neacşu.

"După previziunile pe care le-aţi văzut în programul nostru de guvernare, în 2020 România va deveni al şaptelea stat european, depăşind Grecia, depăşind Ungaria şi apropiindu-ne de Polonia. Cred că şi europenii îndrăznesc să creadă în România. România este un stat european şi va deveni un stat european modern, care să îşi aibă locul lui, locul bine meritat în Europa", a spus Marian Neacșu.

La Ialomiţa s-au aflat şi reprezentanţi ai socialiştilor europeni, veniţi pentru a susţine candidaţii PSD.

Eugen Nicolăescu: Reforma în sănătate nu se poate face fără finanţare

PNL se prezintă, în faţa cetăţenilor, cu un program realist şi nu lansează promisiuni, spunea candidatul partidului, pentru un nou mandat de deputat, Eugen Nicolăescu.

În opinia sa, reforma în sănătate nu se poate face fără o finanţare pe măsură.

"Astăzi absolut toate partidele vor spitale regionale de urgenţă. Oare de ce nu or fi vrut acum 8 ani, 9 ani că astăzi le aveam. Până acum tranziţia s-a realizat prin omorârea vechii guvernări. Pe dvs. vă interesează că reducem fiscalitatea, că vom crea proceduri fiscale mai simple, predictibilitate în ceea ce înseamnă bugetul României, pentru că pe această predictibilitate şi stabilitate sectorul medical îşi găseşte pilonii pe care se poate dezvoltav", a susținut Eugen Nicolăescu.

PMP vrea reducerea numărului de parlamentari

PMP va susţine, în continuare, reducerea numărului de parlamentari la 300.

Declaraţia aparţine candidatului PMP, pentru un mandat de deputat, Eugen Tomac.

"Împreună cu colegii mei Clement Negruţ şi Petru Movilă am propus în parlament legea privind reducerea numărului de parlamentari la 300. Obligaţia noastră politică este să luptăm cu toate forţele pentru a pune în aplicare ceea ce au decis 90% dintre români că vor 300 de aleşi competenţi, nu 600 de oameni care ajung în parlament şi uită de ce au ajuns acolo", a declarat Eugen Tomac.

Gavril Cornuţiu: Fără învăţământ orice popor ajunge un migrator

Gavril Cornuţiu, deschide lista PRU, la Senat, în judeţul Bihor.

El a prezentat, într-o conferinţă de presă, proiectele pe care le va susţine, în cazul în care va obţine un mandat de senator.

"Fără învăţământ orice popor ajunge un migrator. Sănătatea este esenţială, locurile de muncă sunt de departe problema cea mai acută a României şi a poporului român. Fără aceste locuri de muncă 4 milioane de români au dispărut în lumea largă şi puţini vor reveni. Este o pierdere pe care nu a cauzat-o nici sutele de războaie de care a avut parte acest popor", a spus Gavril Cornuţiu.
 Autor:
Alina Bordeiaşu
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Noiembrie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza