Sorin Blejnar, audiat de procurorii DNA

Preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, s-a prezentat luni la sediul DNA unde a fost citat ca martor în dosarul corupţiei din Vama Constanţa-Agigea.

Adăugat: 20 Iunie 2011
Ultima actualizare:20 Iunie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

În acelaşi dosar este cercetat şi senatorul Mircea Banias, precum şi fostul secretar general al Ministerului de Interne, Laurenţiu Mironescu.


Sorin Blejnar s-a prezentat la DNA pentru a da detalii despre persoanele care îl invocă în convorbiri telefonice, interceptate de anchetatori.


Senatorul Mircea Banias i-a promis lui Eugen Bogatu că intervine la şeful ANAF, Sorin Blejnar, pentru a-l convinge să renunţe la atitudinea negativă a acestuia faţă de Liviu Durbac, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, potrivit procurorilor.


În 24 iulie 2010 senatorul PDL Mircea Banias s-ar fi angajat, la cererea expresă a lui Eugen Bogatu, că va interveni pe lângă preşedintele Autorităţii Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar, pentru a-l convinge să renunţe la atitudinea negativă a acestuia faţă de Liviu Durbac, şeful Biroului Vamal Constanţa Sud Agigea, membru la rândul său în grupul infracţional organizat din care făceau parte Banias şi Bogatu.


Tot atunci, Mircea Banias i-ar fi promis lui Eugen Bogatu să intervină pe lângă Iulian Tudor şi ministrul transporturilor ("doamna"), Anca Boagiu, "pentru o chestiune de afaceri discutată anterior de cei doi".


Numele şefului ANAF, Sorin Blejnar este invocat într-o discuţie dintre doi inculpaţi în dosarul corupţiei din Portul Constanţa pe tema intenţiei lui Sunai Cadâr de a se retrage din "grupul infracţional organizat", din cauza "disidenţelor interne", susţin anchetatorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).


 Autor:
Alina Dobrinescu
Editor:
Alina Dobrinescu
Reporter:
Mădălina Radu
Adăugat:
20 Iunie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza