Sorin Apostu, suspendat din PDL

Sorin Apostu, primarul municipiului Cluj şi omul de afaceri Călin Stoia au fost arestaţi pentru 29 de zile, acuzaţi de corupţie.

Adăugat: 11 Noiembrie 2011
Ultima actualizare:11 Noiembrie 2011

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, preşedinte al filialei municipale a PDL a fost suspendat din partid, după ce a fost arestat preventiv, pentru 29 de zile, arată un comunicat al conducerii judeţene a Partidului.

Apostu  este acuzat, alături de alte persone, de luare de mită.  

Alături de Sorin Apostu a fost arestat şi omul de afaceri Călin Stoia, reprezentantul unei firme de salubritate, acuzat că ar fi plătit mită mai multe zeci de mii de euro pentru a obţine un contract cu primăria.

Avocatul lui Sorin Apostu, profesorul Gheorghiţă Mateuţ, a declarat recurs împotriva sentinţei judecătoreşti prin care a fost dispusă arestarea primarului.  

"Singura 'probă' este declaraţia de învinuit. Nu există nici o probă", a spus Gheorghiţă Mateuţ.

Mandatul de arestare a fost eliberat de judecătoarea Ioana Morar, care este chiar doctoranda lui Gheorghiţă Mateuţ.

Ea a fost desemnată în cauză după ce o altă judecătoare, Monica Rodina, s-a recuzat din cauza relaţiilor de prietenie cu familia Apostu.

În cauză sunt şapte învinuiţi, inclusiv soţia primarului, avocatul Monica Apostu.

De asemenea, printre învinuiţi se află şi un cetăţean turc.

Primarul Sorin Apostu este acuzat că ar fi primit mită suma de 94.000 de euro, excursii în Dubai, biletele de avion şi cazări la hotel, iar soţia sa ar fi primit mită, inclusiv haine.

În schimbul acestor favoruri ar fi fost acordate contracte pentru asfaltări, pentru salubritate ori pentru instalarea unor camere de supraveghere video în oraş. 

Sorin Apostu este liderul filialei municipale a PDL Cluj-Napoca şi, potrivit Codului etic al democrat-liberalilor, în cazul în care un membru al formaţiunii este arestat preventiv, el este suspendat din partid.

Conform Legii administraţiei publice locale, Sorin Apostu va fi suspendat din funcţia de primar doar dacă mandatul de arestare preventivă rămâne definitiv.Autor:
Claudiu Pădurean
Editor:
Luminiţa Apostolescu
Adăugat:
11 Noiembrie 2011


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza