Sondaj VoteWatch Europe: Viitorul Parlament European, dominat de socialişti

Socialiştii ar urma să devină cel mai important grup politic în viitorul Parlamentul European după alegerile din luna mai, potrivit unui sondaj publicat, miercuri, de organizaţia VoteWatch Europe.

Adăugat: 20 Februarie 2014
Ultima actualizare:20 Februarie 2014

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Alianţa Socialiştilor şi Democraţilor ar urma să aibă, potrivit sondajului, 221 de europarlamentari, cu 19 mai mulţi decât Partidul Popular European, care ar pierde 72 de mandate faţă de actuala legislatură.

În schimb, socialiştii vor avea cu 27 mai multe.

Partidele radicale de stânga şi de dreapta, precum şi cele anti-europene, vor avea mai multe mandate faţă de legislatura 2009 - 2014, putând ajunge la o pondere de 29%.

Preşedintele VoteWatch Europe, Simon Hix, crede ca "polarizarea parlamentului comunitar ar putea obliga grupurile de centru să lucreze împreună începând chiar cu alegerea viitorului preşedinte al Comisiei Europene".

Sondajul mai arată că, în România, social-democraţii ar obţine 13 mandate, liberalii, 10, iar popularii, 9.

Experţii atrag însă atenţia că, până la scrutin, mai este destul timp, iar situaţia s-ar putea schimba din cauza situaţiei politice volatile din mai multe ţări membre mari.

Viitorul Parlament de la Strasbourg va avea 751 de eurodeputaţi, cu 15 mai puţini decât actualul.

Ţara noastră pierde un mandat faţă de actuala legislatură.

VoteWatch Europe este o organizaţie independentă care promovează dezbateri mai bune şi o mai mare transparenţă în procesul de luare a deciziilor la nivelul Uniunii, precizează redactorul RRA.Autor:
Nicoleta Turcu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
20 Februarie 2014


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza