SONDAJ. De ce se tem românii cel mai mult

Românii sunt îngrijoraţi de posibilitatea înrăutăţirii stării de sănătate, de diminuarea veniturilor şi de un posibil război.

Adăugat: 7 Mai 2015
Ultima actualizare:7 Mai 2015

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Mai bine de jumătate dintre români consideră că ţara se îndreaptă într-o direcţie bună, însă proporţia celor care împărtăşesc această opinie este în descreştere.

Conform unui sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul, pe măsură ce ne îndepărtăm de alegerile prezidenţiale de la sfârşitul anului trecut, percepţia asupra direcţiei bune în care se îndreaptă România este tot mai redusă.

Întrebaţi de îngrijorări, aproape un sfert dintre cei intervievaţi au pus pe primul loc starea de sănătate. 

Sursa cea mai importantă de îngrijorare, indicată de participanţii la sondaj este posibilitatea înrăutăţirii stării de sănătate.

24% dintre români sunt îngrijoraţi de această perspectivă, în creştere faţă de cei 17% care împărtăşeau aceeaşi grijă în urmă cu un an.

După starea de sănătate, următorul motiv de îngrijorare este posibilitatea diminuării veniturilor, îngrijorare împărtăşită de 18% dintre cei intervievaţi.

TOPUL ÎNGRIJORĂRILOR ROMÂNILOR:

→înrăutăţirea stării de sănătate

diminuarea veniturilor

pierderea locului de muncă

izbucnirea unui război

Peste 15 procente se declară îngrijoraţi de posibilitatea pierderii locului de muncă.

Cea mai importantă creştere pe lista îngrijorărilor este izbucnirea unui conflict în zonă.

Aproape 15% se tem de un posibil război.

În urmă cu un an această temere era împărtăşită de zece procente dintre cei intervievaţi.

La capitolul încredere în ziua de mâine, femeile se declară mai încrezătoare decât bărbaţii, tinerii sunt mai încrezători în viitor decât vârstnicii şi persoanele cu studii superioare se gândesc cu optimism la ziua de mâine într-o proporţie mai mare decât persoanele cu studii primare.    

Barometrul de opinie a fost realizat de INSCOP Research la comanda Adevărul la sfârşitul lunii trecute pe un eşantion de 1.085 de persoane şi are o eroare admisă de 3 procente.Autor:
Sergiu Şteţ
Editor:
Luminiţa Voinea
Adăugat:
7 Mai 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza