Solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneția, aprobată

PNL va cere întreruperea procesului de adoptare a modificărilor la Legile justiției, până când Comisia de la Veneţia se va exprima.

Adăugat: 27 Aprilie 2018
Ultima actualizare:27 Aprilie 2018

Politica Romaneasca
Foto: Alina Gorghiu, senator PNL
trimite pe mail

Comisia de Monitorizare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei a aprobat solicitarea PNL de sesizare a Comisiei de la Veneţia pentru exprimarea unui punct de vedere legat de modificările aduse Legilor Justiţiei, propuse de PSD şi ALDE.

În acest context, PNL va cere întreruperea procesului de adoptare a acestor legi până când Comisia de la Veneţia se va exprima,  a declarat pentru Radio România Actualităţi senatorul liberal, Alina Gorghiu.

Este un moment important să înţelegem că nu putem să pretindem că suntem ţară europeană şi în acelaşi timp să nu ne bazăm pe expertiza europeană atunci când vine vorba de justiţie, sper că de data aceasta domnul Dragnea să fie mai înţelept şi mai echilibrat, să accepte temporizarea acestor legi până când vom avea opinia experţilor Comisiei de la Veneţia. Voi solicita, împreună cu colegii mei, suspendarea procesului legislativ până la momentul la care se obţine acest aviz, a spus Alina Gorgiu.

La rândul său, senatorul PSD, Titus Corlăţean, preşedinte al delegaţiei ţării noastre la APCE, şi-a exprimat încrederea că sesizarea Comisiei de la Veneţia asupra legilor Justiţiei va genera şi o analiză a acestui for privind funcţionarea sistemului judiciar din România.

Senatul a precizat, într-un comunicat de presă, că nu există o decizie a Comisiei de Monitorizare a APCE de a sesiza Comisia de la Veneţia cu privire la cele trei legi ale Justiţiei aflate în discuţie în România, ci doar s-a stabilit să fie solicitată organismului judiciar european o opinie cu caracter consultativ.Autor:
Radiojurnal
Editor:
Luminița Voinea
Adăugat:
27 Aprilie 2018


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza