Solicitarea DNA privind urmărirea penală a lui Corlăţean a ajuns la Senat

Solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie privind încuviinţarea urmării penale a senatorului Titus Corlăţean, fost ministru de Externe, a ajuns la cabinetul preşedintelui Senatului, a anunţat purtătorul de cuvânt, Andrei Alexandru.

Adăugat: 16 Mai 2016
Ultima actualizare:23 Mai 2016

Politica Romaneasca
Foto: Titus Corlăţeanu, fost ministru al Externelor
trimite pe mail

Titus Corlăţean este suspectat că, la alegerile prezidenţiale din 2014, a limitat numărul cetăţenilor români din străinătate care au putut să voteze şi ar fi favorizat, astfel, candidatul partidului din care făcea parte.

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi a declarat că, în dosarul "Vot Diaspora 2014"  în care a cerut Senatului începerea urmăririi penale faţă de senatorul Titus Corlăţean, au fost audiaţi inclusiv ambasadori.

"Deocamdată suspiciunile noastre vizează comiterea infracţiunii de abuz în serviciu şi împiedicarea exercitării drepturilor electorale. Beneficiază de prezumţia de nevinovăţie. Pot să vă spun că, ataşat referatului procurorului, au fost înaintate 19 volume, copii ale dosarului în care se regăsesc declaraţii de martori, persoane sau funcţionari care au fost implicaţi în aceste activităţi. Sunt documente ridicate de la diverse instituţii publice. Au fost audiaţi şi ambasadori şi şefi ai misiunilor diplomatice. Au fost audiaţi şi funcţionari din cadrul ministerului", a precizat şefa DNA la ieşirea de la CSM.

Acesta a adăugat că sunt 19 volume în acest dosar.

"Pot să vă spun că ataşat referatului procurorului au fost înaintate 19 volume, copii ale dosarului, în care se regăsesc declaraţii de martori, persoane sau funcţionari care au fost implicaţi în aceste activităţi. Sunt documente ridicate de la diverse instituţii publice, alte date şi informaţii pe care se bazează probatoriul în acest moment", a mai spus Kovesi, citată de Agerpres.

În comunicatul DNA se precizează:

În contextul organizării alegerilor prezidenţiale din anul 2014, în calitate de ministru al Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, prin încălcarea procedurilor legale şi prin acte de dispoziţie, a organizat discreţionar secţiile de votare din străinătate, obţinând astfel un folos necuvenit pentru candidatul propus şi susţinut de partidul din care făcea şi el parte.

Partidul Naţional Liberal anunţă, într-un comunicat, că parlamentarii săi vor vota favorabil solicitarea DNA în cazul fostului ministru de Externe şi le cer social-democraţilor să facă acelaşi lucru.

La rândul său, conducerea PSD afirmă că va discuta, în perioada următoare, despre situaţia senatorului Titus Corlăţean.

Preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea, a declarat că nu se aştepta la această situaţie şi nu înţelege de ce fostul ministru de Externe este cercetat.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Petruţa Dinu
Adăugat:
16 Mai 2016
Ultima actualizare:
23 Mai 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza