Soarta lui Dan Şova, decisă joi, în plenul Senatului

Biroul Permanent al Senatului a decis ca votul asupra cererii DNA de reţinere şi arestare preventivă în cazul senatorului Dan Şova să fie dat de către plen mâine la ora 10.

Adăugat: 2 Decembrie 2015
Ultima actualizare:2 Decembrie 2015

Politica Romaneasca
Foto: Dan Şova, senator PSD
trimite pe mail

Reamintim că săptămâna trecută senatorii din Comisia Juridică au dat aviz favorabil solicitării procurorilor, aviz care este consultativ.

Redactorul RRA aminteşte că procurorii anticorupţie l-au acuzat pe Dan Şova de trafic de influenţă în dosarul care îl vizează pe directorul CET Govora, Mihai Bălan.

În luna martie a acestui an, Senatul a respins o primă cerere formulată de DNA in cazul lui Dan Şova.

Cererea se referea la dosarul Turceni-Rovinari”, dosar în care senatorul a fost trimis in judecata, fiind acuzat de coruptie.

Potrivit procurorilor anticorupţie, între 2011 şi 2014, Dan Şova ar fi pretins sume de bani şi ar fi primit în total 100.000 de euro de la o persoană denunţătoare, în schimbul traficării influenţei sale reale pe care o avea pe lângă Mihai Bălan, director general al CET Govora SA, astfel încât acesta din urmă să asigure încheierea unui contract de asistenţă juridică cu o anumită societate de avocatură la o valoare de 10.000 euro/lună.Autor:
Politica Romaneasca
Editor:
Simona Mihăescu
Reporter:
Nucu Jalea
Adăugat:
2 Decembrie 2015


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza