Slovacia a preluat preşedinţia semestrială la Uniunii Europene

Slovacia a preluat azi preşedinţia semestrială la Uniunii Europene, pentru prima oară de când a devenit membră şi în situaţia fără precendent în care una dintre ţări ar urma să părăsească Uniunea.

Adăugat: 1 Iulie 2016
Ultima actualizare:1 Iulie 2016

Politica Romaneasca
trimite pe mail

Întreaga Comisie Europeană este astăzi la Bratislava pentru primele discuţii cu executivul slovac.

Cap de listă este creşterea puterii economice a Uniunii Europene, precizează redactorul RRA.

Bratislava este preocupată de uniunea energetică şi de eliminare a barierelor de pe piaţa digitală care împiedică libera transmisiune a datelr.

Slovacia îsi propune să fie un moderator echilibrat în discuţiile care privesc politica migraţiei pe perioada preşedinţiei sale.

Brexitul a înmuiat şi tonul premierului slovac Robert Fico, care, la începutul carierei sale politice, promitea că va apăra Slovacia de dictatura Bruxelles-ului:  Ambiţia noastră este să aducem Uniunea Europeană aproape de cetăţenii săi într-un mod pozitiv" - a declarat primul ministru slovac, Robert Fico.

De precizat că acesta ca doreşte să găzduiască la Bratislava una dintre primele întâlniri pe care noul premier britanic le va avea cu liderii europeni pentru negocierea termenilor divorţului Marii Britanii de Uniunea Europeană.

 Autor:
Anca Dragu
Editor:
Simona Mihăescu
Adăugat:
1 Iulie 2016


Articole pe aceeasi tema


Toate câmpurile sunt obligatorii.

Reafiseaza